YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Papatyadan ayırt etmek zor! Faydalı diye satılıyor ama tehlike saçıyor

    Uzmanlardan kritik uyarı var sevgili okurlar: "Papatya diye satılan bu otun böcek öldürücü etkisi var. Tüketmeyin,zehirlidir."

    Ankara Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ömür Demirezer, aktarlarda ve internet üzerinden satılan 'paptça çayları' hakkında çok ciddi açıklamalarda bulundu.

    iStock-638976136

    Prof. Demirezer, papatyaya çok benzeyen bu çayın gerçekte böcek öldürücü olduğunu açıkladı. Papatya çayı adında satılan bu çayın zehirli olduğunu açıklayan Demirezer, "Bu bitki tarımda haşerelerin öldürülmesinde kullanılıyor" dedi.

    iStock-908063206

    Çocuklarda öldürücü etkiye sahip

    iStock-677701488

    Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği Başkanı da olan Demirezer, bu bitkinin hiçbir tıbbi özelliği ve şifası olmadığını vurguluyor. Halkın sağlığıyla oynandığının altını çizen Demirezer açıklamalarına şu şekilde devam etti:

    iStock-858928546

    "Tıbbi papatya dediğimiz Matricaria recutita; üst solunum yolu rahatsızlıklarında ve farenjitte kullanılır. Piyasada papatya çayı diye satılan 'Tanacetum cinerariifolium' bitkisinden elde edilen de, aynı görüntüde. Bunu insanların ayırt etmesi mümkün değil. Bu bitki gerçekte böcek öldürücü etkiye sahip. Özellikle çocuklarda öldürücü etkiye neden oluyor ve bunun papatya çayı olarak kullanılmaması gerekir. Bu konuda önlem alınmalı."

    Bu tuzağa düşmemek için sade ve sadece güvendiğiniz yerlerden alışverişinizi yapın çünkü sağlığımız her şeyden daha değerli...

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler