YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çikolatalı ve meyveli pasta tarifleri: Birbirinden lezzetli, kolay ve pratik pastalar

    Doğum günlerinin, düğünlerin özel kutlamaların olmazsa olmazı pasta, evde nasıl yapılır? İşte pasta nasıl yapılır öğrenmek isteyenler için çikolatalı ve meyveli pasta tarifleri...

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 20dk
    Pişirme Süresi 40dk
    Kalori/Porsiyon -

    Pastanelerdeki usta işi pastalara bakıp pasta nasıl yapılır merak ediyorsanız sizin içim çikolatalı meyveli pratik pasta tarifleri derledik. Doğum günü, yıl dönümü gibi özel günler için veya sadece canınız çektiği için yapabileceğiniz pekçok çeşit pasta mevcuttur. Tamamen istediğiniz malzemeleri kullanarak, çikolatalı veya meyveli nefis ve ağızlara layık pastalar yapabilirsiniz. Bunun için yazımızda yer alan yaş pasta, mozaik pasta, köstebek pasta, ağlayan pasta, meyveli pasta tariflerinden faydalanabilirsiniz. Sizin için derlediğimiz bu tarifleri çikolatalı pasta ve meyveli pasta tarifi başlıkları altında bulabilirsiniz.

    ÇİKOLATALI PASTA TARİFLERİ

    Pasta tarifleri denince aklınıza ilk gelen hangisi? Hem pratik olsun hem de lezzetli olsun, hem göze hem de damağa hitap etsin diyeceğiniz pasta tarifleri ile karşınızdayız. Çikolatalısı, meyvelisi veya görünümleri ile adeta çekim merkezi olan ve keyfinize göre değişik lezzetli pasta tarifleri vardır. İşte sizlere fikir vermesi için hazırladığımız pasta tarifleri...

    Yaş Pasta Tarifi

    Pasta tarifleri sıralamasında ilk sırayı yaş pasta tarifi alıyor. Yaş pasta tarifi içinde yer alan meyveyi siz belirleyebilir veya tamamen çıkarabilirsiniz. Böylece istediğiniz şekilde keyfinize göre bir pasta yapabilirsiniz. İşte gereken malzemeler...

    Malzeme Listesi

    Keki için;
    6 adet yumurta
    4 kahve fincanı toz şeker
    1/2 paket kabartma tozu
    3 çorba kaşığı su
    6 kahve fincanı un
    1 çorba kaşığı kakao
    1 paket vanilya
    1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)

    Sosu için;
    200 ml süt kreması
    200 g sütlü kuvürter çikolata
    4 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı toz şeker
    2 su bardağı süt
    2 adet yumurta sarısı
    ....
    600 g frambuaz (Ahududu)
    1.5 su bardağı damla çikolata

    (4 Kişilik - 40 dakika)

    Hazırlanışı
    Öncelikle pastamızın kekini hazırlıyoruz. Bunun için ise kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu 2- 3 kere elekten geçirelim. Çırpma kabında yumurtalarla toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar mikser aracılığıyla karıştıralım. Daha sonra bir tahta kaşıkla, elenmiş karışımla yumurtalı karışımı ve suyu çok çırpma işlemi yapmadan hafif hafif karıştıralım. Tabanına yapışmaması için yağlı kağıt serilmiş kalıba dökelim ve önceden ısıttığımız 160 derecede fırına koyalım. Fırında tam 40 dakika pişmesini sağlayalım. Pişirme işleminin ardından 15 dakika kadar soğuması amacıyla bekleyelim ve keki kalıptan çıkaralım. Izgara tel üzerinde yaklaşık 1 gün boyunca dinlendirelim.

    Kremayı yapmaya ertesi gün başlayalım. Un, şeker, süt ve yumurta sarılarını bir tencereye alıp koyu muhallebi kıvamında pişirelim. Mikserle ara ara çırparak soğutalım. Diğer yandan süt kremasını da bir başka tencereye koyalım. Çok kaynatmadan, ısınma noktasına geldiğinde ateşten alalım. Kuvertür çikolatayı karıştırarak eritelim. Oda ısısına gelmesi için bekleyelim. Yarım saat kadar da buzdolabında bekletelim ve mikserle çırparak kıvam almasını sağlayalım. Ardından iki kremayı karıştıralım.

    Keki enine 3 parçaya bölelim. Kek katlarını sütle ıslatalım. Aralarına kremayı sürelim, frambuaz ve damla çikolatayı koyalım. Üç katı üst üste yerleştirelim. En üstünü krema ile kaplayalım. En az 3-4 saat dinlendirelim. İsterseniz şeker hamuruyla dış kısmını kaplayıp harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

    Köstebek Pasta Tarifi

    Sırada evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz ağızlara layık bir pasta tarifi var: Köstebek Pasta. Köstebek pasta yapımı için gerekli malzemeleri şunlar;

    4 yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    4 dolu yemek kaşığı kakao
    3 su bardağı un
    6 adet kekin içine dizilmek üzere muz.

    Krema yapmak için ise 1 litre süt, 2 yemek kaşığı margarin, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya gerekiyor.

    Öncelikle fırını 170 dereceye ayarladıktan sonra ısınmaya bırakıyoruz. Şeker ile yumurtayı bir kaba koyup beyaz olarak köpürene kadar kadar karıştırdıktan sonra içine süt ve sıvıyağı katıp birazcık daha karıştırıyoruz.

    Karıştırma işleminden sonra sonra fırına girecek olan tepsiyi yağlayıp hazırladığımız karışımı fırına koyuyoruz. 45-50 dakika kadar piştikten sonra bir kürdanla veya bir çatalla pişip pişmediğini kontrl etmek gerekir. Eğer piştiyse keki soğumaya alalım.

    Şimdi de sıra kremada. Süt, un, margarin ve nişastayı bir tencerede pişireceğiz. Katı bir hale gelince ocağın altını kapatın. Vanilyayı da bu katı kremaya ekleyip arada karıştırarak kremanın da soğumasını bekleyelim. Kekin ortasını 1 cm kadar içe doğru kaşıkla oyun. Oyduğumuzda çıkan küçük kek kırıntılarını daha sonra köstebek pastanın üzerinde kullanabiliriz.

    Kremanın üçte birini oyduğumuz kekin üzerine yayacağız. Muzlarımızı da kremalı kekin üzerine dizelim ve geriye kalan kremayı muzların üzerine döküp yayın.

    Pastanın orta kısmını biraz şişkin, kubbe gibi yapmaya özen gösterirseniz hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Oyarken çıkardığımız kek parçalarını robottan geçirerek ufaltalım. Ufalmış bu parçaları pastanın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirelim. Artık köstebek pastanız hazır demektir. Köstebek pastayı en iyi şekilde servis etmek için bir gece dolapta bekletmek gerekir. O kadar uzun süre dayanamam diyorsanız 1-2 saat sonra yiyebilirsiniz.

    Ağlayan Pasta Tarifi

    İşte karşınızda ağlayan pasta tarifi. Favori pastalar arasında yer alan ağlayan pasta, adını, akışkan çikolata sosundan alıyor. Misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ağlayan pasta tarifi videosu ile birlikte haberimizde.

    Malzemeler:
    3 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1/2 çay bardağı süt
    1,5 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Keki ıslatmak için:
    1,5 su bardağı soğuk süt

    Kreması için:
    1 paket toz krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt

    Sosu için:
    2 su bardağı süt
    1/2 su bardağı toz şeker
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı kakao
    200 gram bitter çikolata

    Yapılışı:
    Derin bir kaba aldığınız yumurta, toz şeker ve sütü çırpın. Elenmiş kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kalıba aktardığınız kek karışımını, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin.

    Fırından çıkartıp 15 dakika dinlendirdiğiniz keki 1,5 su bardağı sütle ıslatıp üzerini düzeltin. Çırpılmış krem şantiyi ekleyip soğumaya bırakın. Dilimlediğiniz keki önceden hazırlayıp soğuttuğunuz çikolata sosla servis edin.

    Mozaik Pasta Tarifi

    Malzemeler

    1 paket petibör bisküvi
    1 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı kakao
    5 yemek kaşığı şeker
    3 yemek kaşığı katı yağ
    1 su bardağı ceviz veya fındık

    Hazırlanışı
    Çikolata sosunun yapımı: Mozaik pastaya ilk olarak çikolata sosunu yapmakla başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavaya, 125 gram tereyağını (veya margarin) alın ve eritin. Daha sonra içine 1 su bardağı sütü ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edin ve harcı kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısarak içine 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Son olarak için 100 gram bitter çikolatayı da parçalar halinde ilave edip karıştırın ve hemen ocaktan alın. Çikolata parçalarının içinde kendiliğinden erimesini bekleyin. Pişirdiğiniz çikolata sosunu ılımaya bırakın ve arada bir karıştırın.

    Mozaik pastada sıradaki adımda derin bir kabın içine 2 paket pötibör bisküvileri elinizle kırın. Ancak kırma işlemini yaparken bisküvileri çok kırmamaya özen gösterin, çünkü bisküviler pastanın içinde mozaikler şeklinde görünecek. Sonra kırdığınız bisküvilerin üzerine önceden hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Üzerine kırılmış yarım bardak ceviz içini de ilave edip dikkatlice bisküvileri ezmeden karıştırın.

    Pastamızın son adımında 30 cm kadar streç filmi mutfak tezgahına serin. Üzerine de önceden hazırladığınız mozaik pasta harcını dökün. Streç üzerine döktüğünüz harcı elinizle yanlardan bastırarak piramit şekline getirin ve streç filmle iyice sarın. Sonra mozaik pastanızı bir tepsiye koyup derin dondurucuda yaklaşık 3 saat kadar bekletin. Dondurucuda beklettiğiniz mozaik pastanızı çıkarın ve dilimleyerek servis edin. Dilerseniz üzerini dövülmüş Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.

    Püf Noktası
    Mozaik pastayı hazırladıktan hemen sonra tüketme zorunluluğunuz yok. Dilerseniz pastanızı misafirleriniz gelmeden birkaç gün önceden hazırlayıp streç filmle sarılı bir şekilde derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

    MEYVELİ PASTA TARİFLERİ

    Klasik Meyveli Pasta

    Meyveli pasta pek çok farklı şekilde yapılabilir. İlk olarak sizinle pek çok pastanede de bulunabilecek klasik kremalı meyveli pasta tarifi paylaşıyoruz. Bu pasta için gerekli malzemeler şunlar:

    Malzemeler:
    4 adet yumurta
    4 fincan şeker
    4 fincanı un
    Yarım fincan su
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Krema içi:
    1 adet yumurta, 1 bardak ılık su, 1 bardak süt, 6 kaşık şeker, 3 kaşık un, vanilya, 50 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
    İç malzeme ve süsleme için,
    İstediğiniz meyve çeşitleri ve tart jölesi

    Pastamız için pandispanya yapmaya başlıyoruz. Bunun için önce yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara alıp öncelikle yumurta sarısı 1.5 fincan şeker, yarım fincan su ile 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar halini alana kadar çırpıyoruz. Bu arada kıvamı mikserin bıçaklarından akmayacak kıvamda olmalıdır. Kalan şekeri ekleyip birazda şekeri yedirene kadar çırpıyoruz. Daha sonra 4 fincan un, kabartma tozu, vanilya karışımını da ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırıyoruz. Yumurta aklarını da ekleyelip çırpma teli ile iyice yediriyoruz. Hazırladığımız kek karışımını kalıba döküp 175 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen keki kalıpta soğuduktan sonra çıkarıyoruz. Pasta kekimizi enine 2'ye bölüyoruz.

    Krema Yapılışı

    Pasta kreması yapılışı için tencereye, 1 bardak süt, 1 bardak ılık su, 3 kaşık un, 6 kaşık şeker ve 1 adet yumurtayı alıp, iyice çırpıyoruz. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya yaklaşık göz göz olmaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Yağı ekleyip mikserle çırpıyoruz ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz.

    Pastanın Hazırlanışı
    Servis tabağımıza pastamızın alt katını koyup üzerini süt veya meyve suyuyla ıslatıyoruz. Hazırldığımız kremamızın birazını pasta katının üzerine yayıyoruz. Daha sonra arzu ettiğimiz meyve dilimlerini kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Üzerine diğer pasta katını kapatıp süt veya meyve suyuyla ıslatıyoruz hafifce üzerine bastıralım. Pastamızın üzerini krem şanti veya pasta kremasıyla kaplayalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Meyvelerin üzerine tart jölesini paketin üzerindeki gibi pişirip sıcakken meyvelerin üzerine fırçasıyla sürünüz. Pastamızı 1-2 saat buz dolabında dinlendirip servis edebiliriz .

    Orman Meyveli Pasta Tarifi

    Malzemeler:
    2 paket yulaflı bisküvi
    100 gram margarin
    1 çay bardağı su
    1 yemek kaşığı toz jelatin
    350 gram süzme yoğurt
    1,5 su bardağı esmer toz şeker
    1 çay kaşığı vanilya esansı
    300 gram krema
    300 gram karışık orman meyveleri (böğürtlen, ahududu, frenk üzümü)

    Hazırlanışı:
    Öncelikle pasta çemberinin altını aliminyum folyo ya da yağlı kağıt ile kaplayın. 2 paket yulaflı bisküviyi ezin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Bir kaseye 1 çay bardağısu koyduktan sonra suya 1 yemek kaşığı toz jelatin dahil edin ve karıştırın. Jelatini dinlenmeye bırakıktan sonra yoğurt, şeker ve vanilyayı derince bir kapta mikser ile çırpın. Ardından kremayı tencereye alın ve hafif bir şekilde ısıtın. Hazırladığınız jelatini kremanın içine ekleyin. Hızlıca 2 3 dakika kadar karıştırın.

    Sonrasında bu karışımı yoğurtlu sosa ekleyin. Hazırladığınız krema karışımını bisküvilerin üzerine eşit bir şekilde dağıtın. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Üç saatin sonunda üzerini orman meyveleri ile süsleyin.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler