YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Patlıcan yemekleri tarifleri: Etli – etsiz çeşitli patlıcan yemekleri pratik videolu tarifleri

    Patlıcan yemekleri, ülkemizin her bölgesinde her sofrada, yanında pirinç pilavı ile birlikte yer alır. Patlıcan yemekleri arasında ilk akla gelen imambayıldı, karnıyarık, musakka oluyor. Bunların dışında patlıcan ile yapılan öyle lezzetli yemekler var ki belki de hiç tatlarına bakmamışsınızdır. Püf noktaları ile birlikte videolu anlatımları olan çeşitli patlıcan yemekleri tariflerini sizler için derledik. Buyurun patlıcan yemekleri tariflerine...

    Pirinç pilavı ile muhteşem bir lezzet ikilisi oluşturan patlıcan yemeklerini sevmeyenimiz yoktur. Bir karnıyarık, imambayıldı ve patlıcan musakka olsa da yesek demişizdir muhakkak. Patlıcan yemekleri tabii ki bu üç tarif ile sınırlı değil. Bunların dışında adını ilk duyacağınız ve belki de ilk defa tadacağınız patlıcan yemekleri tarifleri hazırladık sizlere. Sizler de pratik patlıcan yemekleri tariflerinden bir tanesi seçip evinizde deneyebilirsiniz. İşte videolu patlıcan yemekleri tarifleri...

    PATLICAN YEMEKLERİ TARİFLERİ

    Patlıcan yemekleri, sofralarımızın baş tacı. Yanında bir de pirinç pilavı var ise değmeyin keyfimize. Her çeşidi yapılıyor ve yeniliyor. İster fırında ister mangal, etli, etsiz olarak kebabı, salatası, güveçte pişeni, fırında yapılanı, böreği... En sevilen patlıcan yemeği olan karnıyarık tarifini haberimizdeki kartlarda bulabilirsiniz. Size farklı patlıcan yemekleri tarifleri hazırladık bu sefer. İşte o tarifler...

    patlican-yemekleri

    FIRINDA KAŞARLI PATLICAN TARİFİ

    Malzeme Listesi (4 KİŞİLİK)

    2 adet iri bostan patlıcan (8 adet çıkıyor)

    3 adet orta boy kuru soğan

    2 adet kırmızı biber

    2 adet yeşil biber

    4 adet orta boy domates

    4 diş sarımsak

    2 yemek kaşığı biber salçası

    1 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı karabiber

    4 yemek kaşığı sıvıyağ

    8 dilim üzeri için kaşar peyniri dilimleri

    kasarli-patlican

    YAPILIŞI

    İki adet iri patlıcanı çizgili olarak soyduktan sonra uzunlamasına kalınca dilimler çıkacak şekilde kesin. Sonra tavada az miktarda yağ ile iki yüzü hafiften yumuşayana kadar kızartın. Sonrasında yağlarını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alın.

    Aynı tavada dilimlenmiş soğan ve ezilmiş soğanları soteleyin. Üzerine salçayı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra doğranmış domatesleri ekleyerek biraz daha karıştırın. Domatesler fazla erimeden doğranmış biberleri ekleyin. Üzerine de tuz ve karabiberi ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra altını kapatın.

    Patlıcanları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine serin. Her biri üzerine domatesli karışımından ekleyin. Sonra 180 derecede domatesler ve biberler kızarana ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın üzerlerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin. Peynirler kızardığında yemeğimiz hazır olacaktır. Afiyet olsun.

    PATLICAN KEBABI TARİFİ

    Malzemeler

    Patlıcan (orta boy 5 adet, 600 gram)

    Dana eti (iri kuşbaşı doğranmış)

    Soğan (2 adet orta boy)

    Domates (2 adet orta boy)

    Sarımsak (6 diş)

    Margarin ya da tereyağı (2 çorba kaşığı, etin sosu için)

    Sıvı yağ (1 su bardağı, patlıcanları kızartmak için)

    Çarliston biber (2 adet)

    Domates salçası (2 çorba kaşığı)

    Tuz (1 tatlı kaşığı)

    Karabiber (1 çay kaşığı)

    Pul biber (1 çay kaşığı)

    Sıcak su (4 su bardağı)

    Püf Noktası

    Patlıcan kebabı için dana eti yerine kuzu eti de kullanabilirsiniz. Ancak etin sinirsiz ve yağsız olmasına özellikle dikkat edin.

    Ayrıca kullanacağınız sebzelerin taze olması yemeğinizin lezzetini doğrudan etkiler.

    YAPILIŞI

    Yemeğimize başlarken ilk olarak etlerimizi haşlıyoruz. Bunun için tencereye iki bardak sıcak su koyduktan sonra etleri içine atıyoruz ve köpüğü çıkana kadar kaynatıyoruz. Sonrasında köpüğünü bırakınca etleri süzgeçten geçirip soğuk su ile yıkıyoruz.

    Devamında soğan ve sarımsakları kuşbaşı doğrayıp tencerede 2 kaşık tereyağı ya da margarin içinde soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 2 kaşık salça ekleyip biraz karıştırdıktan sonra etleri ekleyip bir dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine 2 bardak sıcak su ekleyerek tencereyi kapatın ve yarım saat kadar kaynamaya bırakın.

    Etin kaynaması sırasında patlıcanları kızartalım. Tavaya aldığımız sıvı yağ ısınınca alacalı olarak soyarak parmak şeklinde 6-8 parçaya böldüğümüz patlıcanları ekleyelim. Patlıcanları alt-üst çevirmek suretiyle altın rengine dönene kadar kızartalım. Daha sonra bir kevgir yardımı ile yağlarını süzerek kağıt peçete koyduğumuz tabağa patlıcanları alalım.

    Bu sırada kaynamakta olan etlerin üzerine biraz tuz ile karabiber ekleyerek bir dakika kadar daha kaynatın. Sonrasında etleri fırın tepsisine yine bir kevgir yardımıyla süzerek alın. Üzerine kızarttığınız patlıcanları düzgün bir şekilde dizin. En üstüne de biber ve domatesleri dizdikten sonra 170 derecede 12 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    GALETA UNLU PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ

    Malzemeler:

    2 adet patlıcan
    1 su bardağı galeta unu
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    3 adet büyük boy yumurta
    1 su bardağı un
    1/4 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    1/4 çay kaşığı karabiber
    1/4 çay kaşığı tuz
    1/4 çay kaşığı sarımsak tozu

    Kızartmak için:

    2 su bardağı zeytinyağı

    Servisi için:

    4 dal doğranmış maydanoz

    galetalı-patlican

    Püf noktası:

    Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız patlıcanları acı suyunu salması için tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında bol suda durulayıp kuruladıktan sonra kullanın.

    YAPILIŞI

    Yemeğin yapılışına başlarken ilk olarak iki adet patlıcanı alarak kabuklarını tamamen soyuyoruz. Sonrasında acılığını alması için tuzlu su içinde yarım saat kadar bekletiyoruz.

    Bu bekleme sırasında galeta unlu karışımı hazırlayabiliriz. Bunun için bir kap içerisine galeta ununu, kaşar peynirini, toz kırmızı biberi, karabiberi, sarımsak tozu ve tuzunu ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz.

    Sonra ayrı bir kap içerisinde yumurtaları çırpın. Suda beklettiğimiz patlıcanları kuruladıktan sonra sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, daha sonra galeta unlu karışıma bulayarak kızgın yağda kızartın.

    Kızaran patlıcanları tavadan alarak kağıt havlu koyduğunuz tabağın içine koyun. Çıtır çıtır kaşarlı galeta unlu patlıcan kızartması hazır. İsterseniz servis ederken üzerine yoğurt ya da domates sosu dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

    PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ

    Malzemeler:

    5 adet patlıcan
    Tuz
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    7-8 adet yeşil biber
    8-10 diş sarımsak
    3 adet domates
    Tuz

    YAPILIŞI

    İlk olarak patlıcanları şeritli olacak şekilde soyun. Sonra üzerlerine tuz serptikten sonra yarım saat bu şekilde bekletin. Geniş bir tencere içine sıvı yağ dökerek kızdırın. Sonrasında patlıcanları ve biberleri, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde her iki taraflarını da kızartın. Sonra bu biberleri ve patlıcanları fırın kabına alın.

    Aynı tava içinde sarımsaklar ile küp küp doğranmış domatesleri alarak tuz da ekleyerek iyice pişirin. Daha sonra bu domatesli sosu, patlıcan ile biberlerin üzerine fırın kabına dökün. Sonrasında 180 derece, suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler