YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pizza tarifi: Ev usülü anne pizzası için pratif videolu tarif

    Vejetaryen veya karışık, kalın ya da ince hamurlu, nasıl pizza yapmak isterseniz; işte sizin için hazırladığımız videolu anlatımı ile pizza tarifi ve pizza hamuru tarifi, anne pizzası ve farklı tarifler...

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Piyasada gerek zincir gerek butik pek çok pizza dükkanı bulunuyor. Peki ya evde pizza yapmaya ne dersiniz? Malzemelerini gönlünüzde seçebileceğiniz, daha fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak bir pizzaya hayır diyebilir misiniz? Pratik ve lezzetli bir pizza tarifi ile bu enfes tadı evlerimizde yapmak mümkün. Pizza, farklı malzemeler ile farklı çeşitlerde ve farklı hamur kalınlıkları ile yapabileceğiniz bir lezzet. İster kendiniz için ister evinize gelen misafirler için yapın, paylaştığımız pizza tarifleri ile herkesin hayran kalacağı, bir dilim daha isteyeceği bir pizza yapabilirsiniz. İşin en önemli kısmı pizza hamuru ki onun için de detaylı bir tarifi yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca paylaştığımız pizza tarifi videolu anlatımı da size kolaylık sağlayacaktır. Videodaki adımları takip ederek pratik bir şekilde pizza yapabilirsiniz.

    Pizzanın anavatanı İtalya olarak kabul edilir. Üstüne ve içine birçok malzemenin konulduğu pizzanın ana malzemeleri mozzarella peyniri, sosis, domates, salam, biber, zeytin, mısır sayılabilir. Pizzanın bulunuşu hikayesi ise savaş dönemine dayanır. Söylenilenlere göre İtalyan kadınların yokluk yüzünden açtıkları hamur üzerine ellerinde malzemeleri koymaları ile pizza ortaya çıkmış. Başta İtalya olmak üzere ABD’de birçok farklı çeşitleri yapılmıştır. Ülkemizde pizza sevilen bir yemek olduğu için birçok firma şubelerini açtı. Ve tüketimi yüksektir. Pizzanın içinde olabilecek malzemeler örnek vermek gerekirse en popülerleri olarak şunlar sayılabilir:

    Mozzarella peyniri, Beyaz peynir, Acı biber, Mısır, Yeşil biber, Soğan, Siyah zeytin, Yeşil zeytin, Mantar, Baharatlı kıyma, Kuru fesleğen, Ispanak, Enginar, Brokoli, Küp Tavuk, Küp Hindi, Domates, Pastırma, Sosis, Pepperoni (İtalyan salamı), Salam, Küp Sucuk, Dana Jambon, Sucuk, Ton Balığı, Köz Kırmızı, Biber, Kekik, Sarımsak, Jalapeno.

    pizza

    PİZZA TARİFİ

    İsterseniz basit bir pizza tarifinden başlayalım. Pizza tarifimizde sadece peynir ve zeytin var anam malzeme olarak. Gereken malzemeler içeriğini sizler keyfine göre artırabilirsiniz. 5-6 kişilik pizza tarifi için gerekli malzemeler şöyle;

    MALZEMELER:
    4 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı zeytinyağ
    1 su bardağı su
    1 fincan ılık su
    10 gr maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı pekmez
    göz kararı domates püresi
    göz kararı rendelenmiş kaşar
    göz kararı kekik

    PİZZA NASIL YAPILIR?

    Pizzamızın yapımına hamur kısmından başlıyoruz ve ilk olarak unu eliyoruz. Unun ortasında bir havuz açarak içine su, şeker, zeytinyağı, pekmez, mayalı su ekleyerek hamur haline getiriyoruz. Tuzu sonradan eklemelisiniz çünkü maya ile tuzun temas etmemesi lazım. Bu şekilde hamuru 8-10 dakika yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatarak 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Pizza hamuru için daha detaylı bir tarifi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

    Dinlendirdiğimiz ve kabaran hamurdan arzuladığınız büyüklükte parçalar alarak hamuru açmaya başlıyoruz. Pizzanın büyüklüğü ve hamurun kalınlığı tamamen sizin seçiminiz. Tepsinin üzerine koyduğumuz pizza hamuru üzerine önce domates sosunu yayıyoruz. Sonrasında ise hangi malzemeleri koymak istiyorsanız yerleştiriyorsunuz. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında peynirler eriyene kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.

    Püf Noktası

    Unun topaklanmaması için elememiz gerekiyor. Hamuru 8-10 dakika güçlü bir şekilde yoğurmak ve tuzunu sonradan eklemek oldukça önemli.

    İçine konulan malzemeler ile birlikte fırında durma süresi değişebilir. Bu durumda peynirin erimesi önce olacağı için daha sonra da ekleyebilirsiniz. Yani fırına koyduktan yaklaşık 8 dakika sonra peyniri serpin, iki dakika daha pişirmek yeterli olacaktır.

    VİDEOLU PİZZA TARİFİ

    PİZZA HAMURU TARİFİ

    Lezzetli bir pizza yapımı için ilk olarak pizza hamurunu iyi yapmak gerekir. Ustalık derecesinde olmasa bile evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Püf noktaları, videolu anlatım desteği ile pizza hamuru tarifi adım adım şu şekilde;

    Pizza hamuru için gereken un, tuz, şeker, zeytinyağı ve maya. İlk olarak ise mayayı hazırlamakla başlayalım. 35 gram kuru mayayı bir kapta 1 su bardağı ılık su, 2 çay kaşığı şeker ile karıştırın. Suyu koyduktan bir süre sonra baloncuklar oluşur ve karışım kreması bir görünüm alır. Böylece maya suda çözünecek ve kullanıma hazır hale gelmiş olacak.

    Mayanın hazırlanmasında püf nokta, suyun sıcaklığının elinize sıcak gelmeyecek derecede olmasıdır. Bu da 35-40 derece gibidir.

    Gelelim hamuru hazırlamaya. Bunun için 3 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu derin bir kapta karıştırın. Daha sonra ortasını açarak mayayı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün. Sonrasında yumuşak bir kıvama gelene kadar hamuru karıştırın. Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine aldıktan sonra elinizin ayasıyla yoğurmaya başlayın. Sonra hamuru biraz döndürerek ikiye katlayın ve yine yoğurun. Bu şekilde 8-10 dakika yoğurma işlemine hamur pürüzsüz ve elastik hale gelene kadar devam edin.

    pizza-hamuru-tarifi

    İşin püf noktası hamurun olup olmadığını anlamaktır. Bunun için de hamurdan bir parça koparıp top haline getirin ve bir yere bırakın. Eğer hamur değişmiyor, şeklini koruyorsa tamamdır demektir.

    Son adımda hamuru kabarmaya bırakmak geliyor. Bunun için ise hamuru yüzeyi hafif yağlanmış bir kaba koyarak üzerini de streç filmle kapatmak gerekiyor. Hamurun bu şekilde iki katı hacmine çıkana kadar durması gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken kabın büyüklüğü hamurun kabarıp taşmayacağı büyüklükte olmasıdır.

    Bundan sonrasında ise hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alarak oklava ile hamuru açmak kaldı. Hamura şekil verme işleminde zorlanıyor ve eski şekline geri dönüyorsa biraz daha dinlenmeye alabilirsiniz.

    BOL MALZEMELİ ANNE PİZZASI TARİFİ

    Annemizin yaptığı yemeklerin yeri ve lezzeti çok farklıdır. Anne eli değmiş ve bol malzemeli bir pizzaya kimse hayır diyemez. Malzemeleri biz belirledik ama sizler ekleme veya çıkarma yapabilirsiniz. Tamamen sizin keyfinize kalmış. Zorlandığınız kısımda aşağıdaki videodan yardım alabilirsiniz. İşte gereken malzemeler;

    Malzemeler:
    5 su bardağı un
    1 paket instant kuru maya
    1 yemek kaşığı şeker
    1/2 yemek kaşığı tuz
    2 su bardağı ılık su
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    Pizza tabanı için:
    2 yemek kaşığı mısır unu

    Üzeri için:
    1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1/2 adet dilimlenmiş sucuk
    3 adet doğranmış sosis
    1/2 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
    1/2 su bardağı haşlanmış mısır
    Pizza sosu için:
    2 su bardağı domates püresi
    1 çay kaşığı kekik
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarımsak

    pizza-tarifleri

    NASIL YAPILIR?

    Öncelikle unumuzu eleyerek işe başlıyoruz. Daha sonra bir kaba aldığımız unun ortasına bir çukur açıyor ve içine maya, toz şeker, ılık su ve zeytinyağı ekliyoruz. Tuzu ise daha sonra ekleyeceğiz. Bu şekilde hamuru içten dışa doğru yoğurmaya başlıyoruz. Sonrasında ise üzerini isterseniz streç filmle isterseniz nemli bir bez ile kapatarak dinlenmeye alıyoruz. Bu sırada pizza sosunu hazırlayabilirsiniz. Sos için domates püresi, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve kekiği uygun bir kapta karıştırıyoruz.

    En az yarım saat sonra mayalanmış hamuru iki parçaya bölerek un serptiğimiz tepsilere açıyoruz. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Bu sırada kabarmaması için üzerine çatal ile delikler açabiliriz. Daha sonra ilk olarak pizza sosunu üzerine yayıyoruz. Sonrasında ise malzemeleri eşit olacak şekilde hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Bu şekilde 10 dakika daha fırına atıyoruz ve bol malzemeli nefis pizzanız hazır. Sıcak sıcak servis edin herkes parmaklarını yesin.

    ÇEŞİTLİ PİZZA TARİFLERİ

    Yukarıda anlattığımız pizza tarifi, pizza hamuru tarifi ile malzemeleri kendiniz belirleyerek istediğiniz çeşitte pizza yapabilirsiniz. Örnek olarak aşağıdaki haberden pepperoni pizza, supreme parti pizza, barbekü soslu pizza, kajulu ve kuru fasülyeli pizza, ıspanaklı ve enginarlı pizza, patates pizza tariflerine ulaşabilir ve istediğinizi deneyebilirsiniz.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler