HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'ya operasyon yapacaklar mı? İran'dan Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İran'la ortak operasyonunun olası olduğuna' işaret eden açıklamasına yanıt veren İran Devrim Muhafızları Ordusu, Türkiye ile PKK'ya karşı ortak operasyon gerçekleştirme niyetinde olmadıklarını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Biz, yurt dışında operasyon düzenlemiyoruz. Ancak İran topraklarında nüfuz kurmaya çalışacak her türlü kişi ve gruba karşı koyacağız. İran'da terör saldırısı düzenlemeye yönelik tüm girişimlere karşılık vereceğiz" ifadelerine yer verildi.

İran Devrim Muhafızları, ülke sınırları dışında kapsamlı operasyon planlanmadığını da vurguladı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran Genelkurmay Başkanı'nın yaptığı ziyarete ilişkin, "Tehdit unsuru haline gelmiş olan terör örgütlerine karşı İran ile müşterek hareketin yapılması her an gündemde" şeklindeki açıklaması PKK'ya karşı Kandil ve Sincar'da ortak operasyon mu gerçekleşecek" sorusunu gündeme getirmişti.

İran Genelkurmay Başkanının Ankara ziyaretinde terör örgütünün kamplarına ortak harekat planlandığı iddialarına da yanıt veren Erdoğan'ın açıklaması şöyleydi;

Bu ziyarette, sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak, tehdit unsuru haline gelmiş olan bu terör örgütlerine karşı, İran'la böyle bir müşterek hareketin yapılması her an gündemde. Bu dayanışma, iki Genelkurmay başkanı arasında görüşülmüş ve nasıl bir çalışma yürütebilir, bunun diplomatik boyutu ne olabilir, bunların hepsini aramızda görüştük. Benim kabulümde de kendilerine, bunun daha geniş anlamda nasıl olması gerekir, bunların hepsini aramızda görüştük. Çalışmalar devam edecek. Çünkü PKK terör örgütünün İran'daki ayağı biliyorsunuz PJAK. Bunların sürekli İran'a da bizlere de verdikleri zararlar var. Bu tehditler, her iki ülkenin dayanışması halinde çok daha farlı bir şekilde, çok daha kısa zamanda, bir neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle bu çalışmaları yapıyoruz, yapacağız. Temenni ederim ki, buralardan başarılı neticeleri alırız.

Sputnik


En Çok Aranan Haberler