YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Plastik kapların kötü kokmasını engelleyen 5 yöntem

    Günlük hayatımızda oldukça sık kullandığımız plastik saklama kapları, artan yemeklerimizin en büyük kurtarıcısı. Kimi zaman yanımızda yemek ya da meyve taşırken onlardan daha pratiğini bulamıyoruz. Hayatımızın bir parçası olan plastik kaplarda oluşan koku ise tek dezavantajı diyebiliriz. Bahsedeceğimiz bu ipuçları sayesinde gereksiz kokudan kurtulmanız mümkün.

    Plastik kaba koyduğunuz elmaların ya da artan yemeğin kokusunun başka bir şeye dönmesini kimse istemez. Plastik kaplardaki kokunun gitmesi için sadece yıkamak ise yetersiz kalır. Bulaşık makinesi lekeleri çıkarsa da kokuya çözüm olamaz. Plastik kapları son anda çöpe gitmekten kurtaran yöntemler yok değil sevgili okur, bunun için;

    iStock-626104336 (1)

    İlk yöntem: Bir kap içerisinde 2 yemek kaşığı kabartma tozu ve 1 bardak suyu karıştırın. Bu karışımı plastik kabın içine alın ve 2 gün boyunca bekletin. İkinci günün sonunda kabı durulayın. Koku oluştukça bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Eskisine göre çok uzun süre yemeklerinizin kendi kokusuyla saklanmasına yardımcı olacaktır.

    kabartma

    İkinci yöntem: Kaptaki koku ortaya çıkınca hemen gazete kağıdını parçalara ayırın ve plastik kabın içine doldurun, kapağını kapatmayın. Gazete parçaları oluşan kokuyu çekecektir.

    Üçüncü yöntem: Gazete kağıdı yönteminde olduğu gibi bir uygulama yapacağız. Plastik kabın içine bir parça kömür koyun ve 2 gün boyunca ağzı açık bir şekilde bekletin. Odun kömürü, tıpkı gazete gibi hoş olmayan kokuları çekecek.

    iStock-157639010

    Dördüncü yöntem: Limon genellikle kokuları önlemeye yardımcı olur ve bu da geçerlidir. Plastik kabınızı limon suyu ile durulayın veya bir parça limonla ovun ve bir süre bekletin.

    limon

    Beşinci yöntem: Kahve telvesi de iyi bir çözümdür. Plastik haznenin içinde telveyi birkaç gün bekletin. Duruladığınızda kokudan eser kalmayacak.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler