KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Prezervatif kullanırken yapılan en yaygın 8 yanlış

    Prezervatif istenmeyen gebeliklere ve cinsel yolla bulaşabilecek hastalıklara karşı alınabilecek önlemlerin en başta geleni ve en etkilisi. İşte amacına uygun kullanmak için dikkat edilmesi gereken durumlar.

    1- Doğru yüzeyi giydirmek

    İlk sırada prezervatifin doğru yüzeyini iç-dış yapmayı beceremeyen erkekler var. Bu hatanın sonucunda prezervatifin yüzeyinde bulunan spermisitler işlevsiz hale geliyor ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesinde etkisiz kalabiliyor.

    prezervatif-yanlis-kullanim 3

    2- Çift prezervatif takmak
    "Bunu da deneyen var mı demeyin?" uzmanların açıklamasına göre çokca var. Ancak bu da ilişki sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara engel olmak değil riskin artmasına neden oluyor. Bu durum boşalma hissinizin kaybolmasına sebep olabilir.

    prezervatif-yanlis-kullanim 2

    3- Prezervatifi geç takmak
    Partnerlerin yanlışlarından birisi de prezervatifi geç takmak. Ön sevişmenin uzun sürdüğü durumlarda prezervatifi geç takmak isteyen çiftler, boşalma anından önce yaşanabilecek penetrasyon durumunda meydana gelebilecek riskleri de göze almış oluyor.

    prezervatif-yanlis-kullanim 5

    4- Sertleşmeden önce prezervatif takmak

    Penisin sertleşmesinden önce prezervatif takmak kondomun penise düzgün oturmamasına neden olabilir. Bu sizin ereksiyon olamamanıza da meydan verebilir.

    prezervatif-yanlis-kullanim 6

    5- Süresi geçmiş prezervatif kullanmak

    Uzmanlar bu konuda çok hassas. Dr. Turek, son kullanım tarihi geçen bir ilaç ya da yemek nasıl kullanılamayacak bir ürün halini alıyorsa aynı şey prezervatifler içinde geçerli. Son kullanım tarihi geçen ürünler sizi korumakta pek başarılı olmayabilir.

    prezervatif-yanlis-kullanim 9

    6- Yanlış ürün seçimi

    Erkekler bu konuda gurur yaparak gerçekçi olmayan boyutlarda prezervatif seçimi yapabilir. Ancak bu kullanım sırasında çeşitli sızıntılara neden olabilir.

    prezervatif-yanlis-kullanim 10

    7- Aynı ürünü tekrar kullanmak

    Geri dönüşüm günümüzde çok önemli bir yer tutuyor ancak söz konusu prezervatifler olduğunda bunu denememek gerekiyor. Dr. Turek'e göre aynı prezervatifi kullanmak bir cerrahın daha önce başka bir ameliyatta kullandığı eldiveni tekrar kullanması kadar tehlikeli. Mikroplar size korkulu sonuçlar yaşatabilir.

    prezervatif-yanlis-kullanim 11

    8- Hatalı / Yırtık üretilmiş prezervatif

    Bu çok düşük bir ihtimal olsa da kullanım öncesi ürünü iyice kontrol etmek gerekiyor. Ürün üzerinde var olan herhangi bir yırtık sonraki günlerinizi kabusa çevirebilir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler