KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Prof. Dr. Cevat Akşit'ten skandal sözler: "oruç tutmayan kadınlar dayak yer"

    TV8'de ekrana gelen Sahur Vakti Programına Konuk olan Prof. Dr. Cevat Akşit, oruç tutmayıp açıktan yemek yiyen kadınların "dinen dayak yiyeceğini" söyleyerek büyük tepki topladı.

    Ramazan ayının gelişiyle birlikte hemen hemen tüm televizyonlarda dini programlar başlıyor, hocalar ekranda boy gösteriyor.

    Bu Ramazan programlarında aslında yıllardır aynı şeyler konuşuluyor. Her Ramazanda “Orucu ne bozar?” sorusuna yanıt aranıyor.

    Acun Ilıcalı’nın kanalı TV8’de yayınlanan Ramazan programı “Sahur Vakti” de bu programlardan biri.

    Bekir Köse’nin sunduğu programa konuk olan Prof. Dr. Cevat Akşit, bu programda oruç tutmayanlarla ilgili skandal sözlere imza attı.

    Oruç tutmayanların açık açık yemek yemelerinin yanlış olduğunu söyleyen Akşit, yiyorlarsa da gizlice yemeleri gerektiğini söyledi.

    Sözlerine kadınlar üzerinden devam eden Akşit, “O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler” diyerek, oruç tutmayan kadınların “dövülmelerinin meşru olduğunu” söyledi.

    Hayızlı kadın dinen “regl dönemindeki kadın” anlamına geliyor. Yani Cevat Bey’e göre herkes oruç tutmak zorunda ama regl sebebiyle oruç tutamayanlar da açıktan yemek yiyemez. Yerse de dayak yer.

    Kadına yönelik fiziksel şiddetin her geçen gün tırmandığı, kadın cinayetlerinin % 1500 arttığı bir Türkiye’de bu sözlerin nelere sebep olabileceğini düşünmek zor değil.

    Üstelik her Ramazan yaşanmaya başlayan oruç tutmayanlara saldırılar da işin bir başka boyutu. Cevat Akşit’in sözlerinin oruç tutmayıp yemek yiyenlere, sigara içenlere saldırmayı düşünenlere cesaret vereceği aşikar.

    Geçen sene Erzurum’da, bu sene Mudanya’da oruç tutmadıkları gerekçesiyle insanlara saldıranlar olmuştu.

    Cevat Akşit’in kadınlara yönelik skandal ifadeleri üzerine Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, RTÜK'ten inceleme talep etti. Konuya ilişkin Üst Kurul’da rapor hazırlanacak.


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler