YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Puf Kek Tarifi

    Özünde kek, ama sürprizlerle dolu bir tarif bu. İçinde bembeyaz köpük saklı, nefis bir kakaolu kek. Her zaman elimizin altında bulunan malzemelerle hazırlayacağımız basit bir kekten, lokum kıvamında bir tatlıya ulaşmak çok da zor değil. Bu tarifimizde kekin dolgu malzemesi olarak krem şanti kullanılıyor. Yuvarlak kek dilimleri üzerine, koyu kıvamlı krem şanti ve üzerinde ufalanmış kek parçalarıyla sunumda da fark yaratmak sandığınız kadar zor değil.

    Malzeme Listesi

    3 adet yumurta
    1 bardak şeker
    1/2 bardak eritilmiş Sana Margarin
    1 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    25 gram kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 paket krem şanti (2 poşet)
    1 su bardağı soğuk süt

    (4-6 Kişilik - 50 dakika)

    Hazırlanışı

    Krem şanti paketindeki 2 poşet toz krem şantiyi cam bir kaseye boşaltın, 1 su bardağı soğuk sütle, mikserin düşük ayarından başlayıp giderek artırarak 5-7 dakika kadar çırpın. Krem şanti iyice koyulaşınca çırpmayı bırakıp kaseyi buzdolabına koyun.
    3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yarım su bardağı ertilmiş Sana Margarin'i, 1 bardak süt, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam edin.
    Kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın ve kek karışımını tepsiye dökün. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
    Fırından çıkan kekin, tepside soğumasını bekleyin. Bir su bardağı yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin, başka bir tesiye alın. Yuvarlaklardan artan kek parçalarını elinizle ya da doğrayıcıyla ufalayın.
    Buzdolabında beklemekte olan krem şantiden 1'er kaşık alıp yuvarlak keklerin üzerine, bombeli bir şekilde yerleştirin ve teker teker ufalanmış kek parçalarına bulayın. Keklerin tamamı hazır olunca bir süre buzdolabında bekletin ve servis edin.

    Püf Noktası

    Kek malzemelerinin tamamı oda sıcaklığında, krem şantiyi hazırlayacağınız süt ise mutlaka soğuk olmalı. Krem şanti buzdolabında bekledikten sonra içine küçük çikolata parçaları katabilirsiniz. Krem şanti yerine puding de kullanabilirsiniz. Keki kalıptan çıkarmak için, kalıpta ılınmasını bekleyin. Sıcakken çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılır. Tamamen soğumasını da beklemeyin. Bu kez de kek kalıbında nemlenme olur ve kekiniz yine dağılır. Değişik boyutlarda bardaklarla çeşitli büyüklüklerde kekler de hazırlayabilirsiniz. Ya da tek bir büyük yuvarlak kek tabanı üzerine tüm krem şantiyi koyup, üzerini kek kırıntılarıyla kapatmanız da mümkün.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler