YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Puf puf, yumuşacık: Damla sakızlı çörek tarifi

    Kahvaltılarda, 5 çaylarında, misafir ağırlamalarında afiyetle yiyebileceğiniz, paskalya çöreği olarak da bilinen damla sakızlı çörek tarifi sizlerle!

    Malzemeler:

    Hamuru için:

    1 su bardağı süt
    7 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket yaş mayanın yarısı kadar maya
    125 gram Sana Hamurişi
    2 adet yumurta
    4 gram damla sakızı
    1 tatlı kaşığı mahlep (silme olarak)
    500 gram un
    Öğütülmüş badem
    1 tatlı kaşığı Sana Hamurişi

    Yapılışı:

    Öncelikle damla sakızını hazırlayın. Bir çay kaşığı toz şekerle birlikte damla sakızını havanda ezin. Derince bir kabın içine 1 su bardağı ılık sütü dökün ardından maya ve toz şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın.

    Elde ettiğiniz maya karışımını 5 dakika kadar bekletin. Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırın. Köpüklerini gördüğünüz maya karışımına oda sıcaklığındaki yumurta ve Sana Hamurişi'ni ekleyin. Damla sakızı ve mahlepi de ekletikten sonra hafifçe karıştırın ve ardından unu eleyerek azar azar ilave edin.

    Hamuru iyice yoğurun, yumuşak bir hamur elde edene kadar unu azar azar eklemeye devam edin. Yoğurduğunuz ve yumuşak bir kıvama getirdiğiniz hamurun üzerine örtüp yaklaşık 1 saat boyunca ılık bir ortamda bekletin.

    Kabaran hamuru 5 adet bezeye bölüp her bir bezeden 3 adet şerit oluşturun. Bunlar saç örgüsü yani pelik gibi hamuru örmenizi sağlayacak şeritler olacak. Toplamda 15 adet şeridiniz, 5 adet çöreğiniz olacak.

    Fırınınızı önceden 180 dereceye getirin, ısınması gerçekleşirken ördüğünüz çörekleri 1 tatlı kaşığı Sana Hamurişi ile yağladığınız tepsiye alın. Aralarında eşit bir mesafe bırakmaya dikkat edin, pişerken birbirlerine yapışmamaları daha güzel bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

    Daha önceden ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürüp öğütülmüş badem ile birlikte süsleyin ve 25 dakika boyunca 180 derecede pişirin.

    Soğuk olarak servis edin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler