HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin: Atom bombasından daha korkunç olabilecek şey...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın gelecekte insanın istenen özelliklere göre genetik programlamasının mümkün olacağını ve bu gelişmenin atom bombasından bile daha korkunç olabileceğini belirtti.

Putin: Atom bombasından daha korkunç olabilecek şey...

Rusya’nın Soçi kentinde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nin katılımcılarıyla bir araya gelen Putin, “Farz edelim ki insan, istenen niteliklerde bir insanı yaratabiliyor. Bu kişi dahi bir matematikçi, dahi bir müzisyen olabilir, fakat korku duymadan, üzüntü veya acıma duygusu olmadan ve acı hissetmeden savaşabilecek bir asker de olabilir” diye konuştu.

Putin, “İnsanoğlu çok yakın gelecekte gelişiminin ve varoluşunun çok zor ve sorumluluk isteyen dönemine girebilecek. Ve şimdi bahsettiğim gelişmeler atom bombasından daha korkunç bir hal alabilir” ifadelerini kullandı.

Rus lider aynı zamanda yeni teknolojilerin etkili bir şekilde kullanılması ve geniş bir şekilde uygulanması gerektiğine, ancak insanoğlunun asla ahlakı unutmaması gerektiğine, çünkü ahlakın olmayışının insanın yıkımına yol açabileceğine vurgu yaptı.

Putin, “Bir şeyler yaptığımız zaman ve hangi işi yapıyor olsak ta asla işimizin ahlaki temellerini unutmamalıyız. Tüm yaptıklarımız, fayda getirmeli, insanı yıkmamalı, bilakis güçlendirmeli” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler