HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Referandum gecesi Erdoğan'ın dikkat çeken yüz ifadesi

Referandum sonuçlarını değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kameralar karşısındaki yüz ifadesi için "Sanki zafer kazanmış değil, bu sonuçla şimdi ne yapacağını düşünen ifadelerdi onlar; bu zaferin hayli yorucu, yıpratıcı olduğu anlaşılıyor" değerlendirmesinde bulundu. Yetkin, "Erdoğan amacına ulaştı, Türkiye’de yeni bir dönemi başlattı, ama artık işi eskisine göre daha zor" dedi.

Referandum gecesi Erdoğan'ın dikkat çeken yüz ifadesi

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, "Erdoğan kazandı ama işi artık daha zor" başlıklı bugünkü yazısında referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Yetkin, "Erdoğan, 10 yıldan beri kafasına koyduğu hedefe ulaştı, başkanlık sistemine geçti. Artık MHP desteğine de ihtiyaç kalmadığına göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi aslında herkesin ne olduğunu bildiği dolambaçlı ifadelere de gerek yok bence" ifadelerini kullandı.

Yetkin, referandum sonuçlarının çarpıcı yanlarına işaret etti: Başta Ankara ve İstanbul… Ankara (yüzde 51,2) İstanbul (yüzde 51,4) ile “Hayır” dedi. İstanbul’da buna Erdoğan’ın evinin bulunduğu Üsküdar ilçesi dâhil. İçinden AK Parti’yi çıkaran Milli Görüşün yükselişi, 1995 yerel seçimlerinde hem İstanbul’u (Tayyip Erdoğan ile) hem Ankara’yı (Melih Gökçek ile) kazanmasıyla başlamıştı.

Tamam, bu bir seçim değildi ama AK Parti’nin yanında ona destek sözü veren MHP de vardı. Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ve il başkanlarının Erdoğan’a anlatacak şeyleri olsa gerek, çünkü sorulacağa benziyor. Ve İzmir. Acaba Başbakan Binali Yıldırım neredeyse son bir haftayı o bölgede geçirmemiş olsaydı İzmir ve Aydın’da “Hayır” oranı yüzde 70’in de üstüne mi çıkacaktı?"

Yazısının sonundan ise, "Aslında durumu anlamak için fazla söze de gerek yok. Erdoğan ve AK Partililerin dün gece televizyon ekranlarına yansıyan yüz ifadelerine dönüp bakmak yeterli olur" diyen Yetkin, şöyle devam etti: "Sanki zafer kazanmış değil, bu sonuçla şimdi ne yapacağını düşünen ifadelerdi onlar; bu zaferin hayli yorucu, yıpratıcı olduğu anlaşılıyor. Erdoğan amacına ulaştı, Türkiye’de yeni bir dönemi başlattı, ama artık işi eskisine göre daha zor."


En Çok Aranan Haberler