YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Restorana gittiğinizde asla sipariş vermemeniz gereken 7 yiyecek

    İşte restoranlarda sipariş vermekten kaçınmanız gereken 8 yemek!

    Hepimiz büyük bir keyif ve iştahla güzel restoranlara gidip kaliteli ve sağlıklı yemekler yemek istiyoruz. Ancak ne kadar sağlıklı olduğuna inanırsak inanalım bazı yemekler var ki onları restoranlarda sipariş etmemek bizim yararımıza olur. Aşağıda okuyacağınız bu bilgiler sizi çok şaşırtacak ama sakın kulak arkası etmeyin.

    Çok pişmiş biftek

    Ünlü Amerikalı şef Anthony Bourdain, restoran mutfaklarında son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış ya da oldukça sertlemiş etlerden kurtulmak için - eğer gerçekten kaliteli, meşhur bir restoransa- çöpe attıklarını ya da ziyan olmasın diye çok pişmiş bir şekilde müşterilere verdiklerini söylüyor. Yani gittiğiniz restorana çok da güvenmiyorsanız fazla pişmiş etin bayat olma ihtimali var.

    Somon sushi

    Somon sush severler için bazı kötü haberler var. Şef Hank Scrampton, eğer somonlu sushiniz tatlı su somonları ile yapılmışsa, onlardan kaçınmanız gerektiğine inanıyor. Bunun nedeni, bu tür somonun parazitler için uygun bir yetişme ortamı sunmasıdır. Ancak çok da panik yapmayın. Balıkların dondurulmasında kullanılan işlemler zararlı mikroorganizmaları etkili bir şekilde öldürür. "Sushi için hemen hemen tüm balıklar bu süreçlerden geçer ve zaten geçmesi de gerekir," diyor şef.

    Yine de, herhangi bir şüpheniz varsa, garsona ne tür somon kullanıldığını sormak en iyisidir. Taze mi yoksa donmuş somon mu?

    Vejetaryen yemekler

    Food Network Magazine tarafından ABD'de yapılan bir araştırmaya göre ankete katılan aşçılardan % 15'i restoranlarda vejetaryen yemeklerinin içeriklerinin menüde listelenenlerle tam olarak aynı olmadığını itiraf etti. Vejetaryan salatanızdan bir parça ton balığı çıkma olasılığı çok yüksek! Ayrıca tüm yemeklerin aynı mutfakta ve aynı araç gereçlerle yapıldığını düşünürseniz etin pişirildiği yağ ile patatesinizin kızartıldığı yağ aynı olabilir.

    Göbek Salata

    Özellikle akşam yemeklerinde göbek salata sipariş etmeyin. Çünkü sabah yıkanıp tüm gün boyunca bekletilen göbek salataların nemli girintilerinde kalan bakteriler akşama kadar üreme fırsatı buluyor. Çok enteresan değil mi ? Evde yiyeceğiniz göbek salatanın böyle bir sorunu olmaz. Bir iki saat sirkeli suda bekletirseniz bakterilerden de kurtulmuş olursunuz.

    Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

    Ekmek

    Üç ünlü Amerikalı şef, Food Network Magazine'e bir masada kalan ekmek dilimlerini sonraki müşterilere servis ettiklerini itiraf etti. Tabi bu dilim ekmekler biraz ısıtılınca tazeymiş gibi görünse de aslında gerçek çok daha farklı!

    Pazartesi balığı

    Anthony Bourdain'e göre, restoranların çoğu balıkları hafta sonu kadar satın almış oluyor. Yani perşembe veya cuma günleri balık alışverişi tamamlanmış olur. Pazartesi sipariş ettiğiniz balıklar hafta sonu boyunca dondurucuda beklemiş olabilir. Tabii bu bilgi balık restoranı değilse ve sürekli balık sirkülasyonu yoksa geçerlidir. Siz balığı balık restoranlarında yemeye gayret edin. Dolayısıyla pazartesi günleri de gönül rahatlığıyla balık sipariş etmeye devam edebilirsiniz.

    İstridye

    Deniz ürünlerinde uzmanlaşmayan lokantalarda istiridye sipariş etmemelisiniz. Bayat istiridyeler kolayca gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle restoranın istirdyeyi güvenilir tedarikçilerden taze halde alıp almadığından emin olmalısınız.

    ÖNEMLİ NOT:

    New York şefi Michael Armstrong, yalnızca restoranın spesiyalleri olan yemekleri sipariş etmenizi öneriyor. "Bir pizzacıda makarna sipariş ederken iyi bir şey beklemeyin veya bir kebapçıda balık sipariş etmeyin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler