YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Saç neden yağlanır? Saç yağlanmasının sebepleri ve çözümleri

    Öncelikle şunu belirtelim ki saç yağlanması çok doğal bir durum. Kıvırcık saçlı olanından, düz saçlı olanına kadar çoğunluğun yaşadığı bir problem. Sadece sizin başınıza gelmiyor, kendinizi bu konuda yalnız hissetmeyin. "Saç neden yağlanır?" sorusuna hem cevap veriyor hem de çözümleri sunuyoruz, buyursunlar.

    Saç yağlanması fiziyolojik bir durumdur ve saçta en sık karşımıza çıkan problemdir. Saç yağlanması kesinlikle bir hastalık değildir ancak kişiler üzerinde olumsuz psikolojik etkiler gösterebilir. Yağlı saç, toplum içinde bireyin kendisini huzursuz hissetmesine neden olabilir. Özellikle ince ve düz saçlar yağlandığında, yağ tabakası kendisini çok daha fazla gösterir. Saç neden yağlanır, saç yağlanmasının önüne nasıl geçilir? İşte detayları...

    SAÇ NEDEN ÇABUK YAĞLANIR?

    frtrf

    Saç yağlanmasının en büyük nedenlerinden biri saç derisindeki kılcal damarlarda yeterli kan akışının olmamasıdır. Oksijensiz kalan saç derisi de çabuk yağlanır.

    Saç yağlanması genetik faktörlerden de kaynaklanabilir. Aileden gelen genetik miras yüzünden saçınız çabuk yağlanıyor olabilir. Yediğimiz yağlı yiyecekler, düzensiz beslenme yine çabuk yağlanmaya neden olan faktörlerden. E vitamini eksikliğinde de saç çabuk yağlanıyor maalesef. Stresli zamanlarda, saça uygun şampuan kullanılmadığında, saç kremi saç diplerine sürdüğünüzde de çabuk yağlanma olacaktır.

    Her gün saç yıkamak da saçın yağlanmasını hızlandıran etkenlerden. Tabi ki saç bakımını atlamamak gerek. Fakat aşırı yıkama da saçtaki yağ ortadan kayboluyor ve daha fazla yağ üretimi olarak geri dönüyor.

    ÇABUK YAĞLANAN SAÇLAR İÇİN ÇÖZÜMLER

    Saçları sık sık yıkamak pek çoğumuzun da tecrübe ettiği gibi saçın daha hızlı yağlanmasına sebep oluyor. Uzmanlar saçların 2-3 günde bir yıkanmasını tavsiye ediyorlar. Tabi ki şampuan çok önemli. Yağlı saçlar için özel olarak üretilmiş, kaliteli, doğal, fazla yağı alırken saçı kurutmayan şampuanları kullanmak gerek. Ayrıca haftada bir defa son durulama suyuna bir çorba kaşığı organik sirke katabilirsiniz. Sirke saçtan fazla yağı alacaktır.

    Saç kremi kullanıyorsanız saç diplerine kesinlikle sürmeyin. Saç uçlarını nemlendirmek için sadece saç uçlarına uygulayın. Saçı ılık suyla yıkamaya özen gösterin. Durulama bittikten sonra 2-3 dakika soğuk su tutun ki saç derisindeki kan akışı hızlansın. Yağlanmaya karşı bakım kürleri uygulayın.

    BESLENME, BESLENME, BESLENME!

    Yağlı yiyecekler tüketmekte saçların yağlanmasına sebep olan durumlardan biri olduğunu unutmayın. Hepten bırakamıyorsanız bile tatlı, yağlı, kalorili gıdaları azaltmalısınız. Bu sağlığınız içinde son derece önemli bir durum. Günde 2 litre su içmeyi unutmayın. Doktorunuza görünerek E vitamini desteği almayı ihmal etmeyin. Tüm bunların yanında uygulayabileceğiniz doğal tariflerimize de bir bakın deriz, biz.

    PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN YAĞLI SAÇLAR İÇİN TAVSİYE: LAVANTA KÜRÜ

    Lavanta kürünü temiz saça uygulamayı unutmayın. 3 bardak suyun içine 1 tutam lavantayı atın ve 7- 8 dakika kaynatın. Ardından süzün ve soğumasını bekleyin. Saça ve saç diplerine yedirin, 30 dakika bekleyin, sonra durulayın. Mükemmel sonucu göreceksiniz.

    Mis gibi kıpkırmızı domatesler saçımızın yağlanmasını önleyecek. Bir tane normal ebatlardaki domatesi, bir çay kaşığı kille karıştırın. Bu karışımı saçınıza ve derinize iyice yedirip, yaklaşık yarım saat bekletin. Soğuk suyla durulayın. Haftada bir iki kere yapabilirsiniz.

    YAĞLI SAÇLARDA SİYAH ÇAY ETKİSİ

    jfjf

    Siyah çayın içinde bulunan asitler saç derisindeki gözenekleri sıkılaştırdığı için saçın çabuk yağlanmasını önler. 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı siyah çayı 10 dakika kaynatın. Demleri, süzgeçle süzün ve çayın soğumasını bekleyin. Çay soğuduktan sonra saçınıza ve saç diplerinize dökün. 5-10 dakika bu şekilde bekleyin, ardından saçınızı soğuk suyla yıkayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

    Limon, saçtan yağı almakla kalmayacak, aynı zamanda pırıl pırıl parlatacak da. 2- 3 tane limonu sıkın. İçine limon suyu çoğalsın diye biraz su ekleyin. Ardından saçınıza ve saç diplerine uygulayın. 30 dakika bekleyip, ardından soğuk suyla duruluyın. Kısa sürede etkisini göreceksiniz.

    Benim hiç vaktim yok, tarifle falan uğraşamam diyorsanız, bu tam size göre. Öncelikli göreviniz boş bir tuzluk bulmak. Tuzluğa bir yemek kaşığı mısır unu koyup saç diplerinize tuz eker gibi ekin. 10 dakika kadar bir bekleyin, sonra saçları nazikçe, yavaş yavaş tarayın ki saçlarınız mısır unundan arınsın. Bu şekilde saçlarınız yağlı görüntüsünden kurtulacaktır.

    Tüm bunlara rağmen yine de benim saçımda yağlanma var, yaptım yaptım geçmedi diyorsanız da, mutlaka bir uzmana görünmenizi rica ediyoruz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler