YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlığını önemseyenler mutlaka tüketmeli: Acai çileği kansere karşı koruyucu

    Orta ve Güney Amerika'da yetişen acai meyvesinin yapılan araştırmalar sonucu güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu ortaya kondu. Amazon bölgesinin yerel meyvesi olarak bilinen acai, sağlığa kattığı faydalarla son derece popüler bir meyve haline geldi.

    Dünya çapında popüler bir hal alan acai, narin bir meyve olduğu için bölgesi dışında taze bulmak zor. Ancak tüketmek isteyenler, dondurulmuş ve toz halini bulabilirler. Palmiye ağaçlarında yetişen acai çileği, görüntüsüyle yaban mersinini andırır.

    iStock-1069522638

    Kilo sorunu yaşayanların favori ürünü olabilir, zira yağ yaktırma etkisiyle son derece popülerdir. Lifli bir yapısı vardır ve metabolik sorunların üstesinden gelerek kilo problemini ortadan kaldırır. Yapılan araştırmalar sonucunda obezite riskini azalttığı saptanmıştır. Lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi kazandırır.

    iStock-638733310

    Anti kanser etkisi olduğu bilinmektedir. Antioksidan bakımından birçok meyveye göre daha zengindir. Bu etkisi, özellikle lösemi ile mücadelede etkili olur. 2006 yılında Florida Üniversitesi'nde yapılan çalışmada acai meyvesindeki antioksidanın, lösemili hücrelerin apoptotik ölümünü tetiklediği ortaya konmuştur. Ayrıca mesane kanseri tedavisinde de etkili olduğu bilinmektedir.

    Bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığına karşı koruma sağlar.

    iStock-657271026 (1)

    Birçok meyveyle kıyaslandığında şeker oranının düşük olduğunu görürüz. Bu sayede şeker hastaları ve diyette olanlar acai meyvesinden faydalanabilirler.

    iStock-910229374

    Beyni, demans ve alzheimer'a karşı korur. Yaş ilerledikçe beyin sağlığı eskisi gibi olmaz ve o da yaşlanmaya başlar. Beyin hücrelerinin inflamasyonunun ve oksidasyonunun etkilerini kaldırır. Böylelikle hafızanın taze kalmasına yardımcı olur...

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler