YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlığınız İçin Bu Şifalı Sudan Faydalanın: Aloe Vera Suyu Nasıl Hazırlanır?

    Son dönemin en popüler bitkisi aloe vera, hem sağlık hem de kozmetik alanında sıklıkla tercih ediliyor. Aloe veranın kendisinden yararlanabileceğiniz gibi suyunda da şifa bulmak mümkün.

    Vitamin ve mineral bakımından son derece zengin olan aleo vera suyu; kabızlıktan, düşen bağışıklık sistemine kadar birçok sağlık problemine parmak basıyor. Evinizde çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız bu su için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var:

    Kullanacağınız taze aleo vera jelini havayla temas ettirmeyin. Aksi taktirde çok hızlı bir şekilde oksitlenecektir. Bu da alacağınız faydayı sıfıra indirir. Aleo vera suyunu hazırlamadan önce kullanacağınız jeli hızlı bir şekilde işlemeniz gerekecek.

    Nasıl hazırlanır?

    jel

    Bıçak yardımıyla yaprağın dış diken kısımlarını kesin. Sapı ayırın ve jeli çıkarın. İşlem sonrasında kullandığınız bıçağı hemen yıkamalısınız.

    Çıkardığınız aloe vera jellerini robotun içene atın, limon ya da portakal suy ekleyin (mutlaka organik olmalı).

    Ardından robotu karıştırın ve homojen bir sıvı elde edin.

    Elde ettiğiniz karışımı cam kaba aktarın. Buzdolabından yaklaşık 2 saat bekletin.

    Nasıl tüketilir?

    su

    Hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı alın ve bir bardak suyun içerisine ilave edin. İşte aleo vera suyunuz hazır. Günde bir bardak içebilirsiniz. Ancak bu karışımı bir haftadan fazla bekletmeyin. 3 gün içerisinde tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır.

    Hangi tedavilerde kullanılır?

    Kabızlık

    Aç karnına bir bardak tüketmek kabızlık sorununa çare olacaktır. Barındırdığı laksatif etki kabızlık problemiyle savaşır ve hazmı kolaylaştırır.

    Mide- bağırsak sorunları

    Bağırsak ve ülser sorununa karşı tedavi etkisi bulunur.

    Bağışıklık sistemi

    Antioksidan açısından zengin olan aloe vera, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde ( Cvitamini, çinko, beta karoten, selenyum) soğuk algınlığına karşı korur. Hastalıklara kalkan olur.

    Diyabet

    Kandaki yükselen şeker seviyesini düşürür. Diyabet hastaları için güzel bir takviyedir, fakat denemeden önce mutlaka doktorunuzla görüşün. Onay aldıktan sonra gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler