KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlığınızdan daha değerli değil! Telefonunuzu asla koymamanız gereken 10 yer

    Vücudumuzun bir parçası haline gelmiş olan akıllı telefonlar, farkında olmadan sağlığımızı büyük tehlikeye sokuyor. Bağımlılık bir kenara telefonu taşıdığımız bu 10 yer bile birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

    Arka cep

    iStock-157427652

    Cep telefonunu arka cebinde taşıyanlar bir düşünsün bakalım; düzenli bir şekilde bacaklarınız ve karnınız ağrıyor mu? Bu ağrıların sebebi telefonunuzu arka cepte taşımak olabilir. Aynı zamanda dokunmatik telefonları arka cepte taşıdığığınızda tanımadığınız insanları ya da cil çağrı numalarını telefon kendi kendine arayabilir. Acil servislere düşen aramaların neredeyse yüzde 30'u yanlışlıkla yapılan aramalardan oluşuyor. Yani acil yardım bekleyen insanların hayatına da istemeden engel olmuş oluyorsunuz...

    Sütyen

    iStock-604354596

    Yapılan bazı araştırmalara göre sütyenin içinde cep telefonu taşımak meme kanseri riskini artırıyor. Hemen belirtelim; telefonların kansere sebep olması noktasında yüzde yüz kanıtlanmış bir durum yok fakat bazı araştırmalar da kansere sebep olur yönünde. Siz her ihtimale karşı önleminizi alın.

    Ön cep

    iStock-683529968

    Çanta taşımayan kişiler genelde cep telefonlarını ön ceplerine koymayı tercih ediyorlar. Ne yazık ki yapılan araştırmalar ortaya şunu koyuyor: Telefonun yaydığı elektromanyetik radyasyon sperm miktarını ve verimini olumsuz anlamda etkilemekte.

    Biraz zor ama cildinize yakın tutmak

    iStock-624570030

    Telefonu cildinize yakın tuttuğunuzda ekran ve tuşlarda bulunan bakteriler cildiniz ile temas eder ve radyasyona maruz kalırsınız. Elbette cildimizden uzak tutmak zor ama deneyebiliriz; telefon ve suratınız arasında 0.5/1.5 cm boşluk olacak şekilde konuşmaya çalışın.

    Kalçada taşımak

    iStock-614743520

    Kalçada taşıdığınız cep telefonu kalça kemiklerini zayıflatabilir.

    Şarjda

    iStock-615278422

    Yaptığımız en büyük hatalardan biri de bu: Telefonu bütün gece boyunca şarjda tutmak. Bunu yaptığınız sürece telefonun batarya ömrü azalır. Aynı zamanda telefonu yanınızda şarjda takııp uyumak ya da kullanmak elektromanyetik radyosyana maruz kalmanıza neden olur.

    Yastık altı

    iStock-511813898

    Yastığın altına koyduğunuz telefon radyasyon etkisiyle baş ağrısına sebep olur. Haber bültenlerinden hatırlarsınız yastık altına koyulan telefonların patladığını. Şarja takıp yastığınızın altına altığınız telefon ısı yayar. Yayılan bu ısı yastığın ısınmasına da neden olur. Bu da çok büyük felaket getirir.

    Bebek arabası

    iStock-603897766

    Soğuk yerler

    iStock-637614780

    Havanın sıfır derecenin altına düştüğü zamanlar telefonunuzu uzun süre sokakta tutmayın. Aşırı soğuktan sıcak bir ortama getirdiğiniz telefonun iç sistemi hasar görebilir.

    Sıcak yerler

    iStock-819949828

    Soğuk havada olduğu gibi sıcak hava da telefonun iç sistemine zarar verir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler