HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "hastane’de uyuz paniği" haberlerini yalanladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyuz salgını olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Müezzinoğlu, "Sağlık Hizmetlerini zedeleyebilmek için bazen gündelik balonlar şişiriyor bazıları” dedi. Müezzinoğlu endişelenecek bir durumun olmadığını ifade ederek, herhangi bir karantina ya da servis kapatmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Beylerbeyi Abdullah Ağa Camii'nin restorasyon sonrası yapılan açılış programında basın mensuplarının Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki uyuz salgını iddialarını yanıtladı.

Müezzinoğlu, "77 milyon ülke insanıyız. Tabi ki zaman zaman bazı vakalar bir çok alanda yaşanabilir. Ama Türkiye'nin başarılı sağlık hizmetlerini zedeleyebilmek için bazen gündelik balonlar şişiriyor bazıları. Bu balonlarda bazen gündelik bile olmuyor, saatlik oluyor” dedi.

Türkiye'nin sağlık alanında yaşadığı gelişmeleri hatırlatan Müezzinoğlu, "77 milyon ülke insanı içinde 7 tane çalışanımıza uyuz hastalığının teşhis edilmiş olmasını bir sağlık problemi olarak Türkiye'nin gündemine taşıyanlar utansın diyorum. Başka bir şey demek istemiyorum. Herhangi bir karantina herhangi bir servis kapatma söz konusu değil. Ama bu tür hastalıklar veya benzer hastalıklar zaman zaman hepimiz de olabilir. Ama çok ciddi bir sağlık hizmeti dinamiklerimiz var” şeklinde konuştu.

Sağlık alanındaki başarıları hazmedemeyenlerin olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Bizim sağlık alanındaki başarımızı hazmedemeyen dostlarımız var. Onlar biraz ayıp ediyor. Kusura bakmasınlar biraz bilimsel konuşsunlar. Türkiye'nin bu başarılarından onlar da gurur duyarlarsa ben mutlu olurum” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler