YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sahurda bunları yerseniz ciddi baş ağrısı çekebilirsiniz!

    Ramazan ayında metabolizmada değişiklik meydana geldiği için tükettiğimiz yiyecekler de vücutta bazı rahatsızlıklara neden olabilir. Uzmanlar Ramazan ayını rahat geçirebilmek için farklı bir beslenme programı uygulanması gerektiğini belirtirken, aşırı tatlı ve yağlı yiyeceklerden de uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

    Özellikle sahurda tükettiğimiz yiyecekler bizim günü rahat geçirmemizi sağlayacak ya da rahatsızlık verecektir. Tükettiğimiz bazı besinler, ertesi gün ciddi şekilde baş ağrısı yaşamanıza neden olabilir.

    İşte sahurda yenildiğinde baş ağrısı yapan yiyecekler;

    Rafine şeker

    Rafine şeker, ham şekerin beyaz küp şekere dönüştürülmüş halidir. Küp şekere dönüştürülürken birçok işlemden geçirilen ham şeker en sonunda protein, mineral ve vitamin değerlerini kaybeder. Kansere neden olan etkenlerin başında yer alan rafine şeker baş ağrısına da neden olmaktadır.

    Yer fıstığı ve kabak çekirdeği

    Yapılan araştırmalara göre içeriğinde Tyramine isimli madde bulunduran yer fıstığı ve kabak çekirdeği gibi maddeler baş ağrısına neden olabilir.

    Soya sosu

    Fermante edilmiş soya fasulyesinden elde edilen ve sos olarak kullanılan soya sosu fazla tüketildiğinde baş ağrısına neden olan yiyecekler arasında yer alıyor.

    Zeytin

    Çok şifalı olan ve sahurda çok tercih edilen zeytinin ve zeytinyağının da bazı kişilerde baş ağrısına neden olduğu biliniyor.

    Yıllandırılmış peynir

    Yıllandırılmış peynirlerin aşırı biçimde tüketilmesi alerji, baş ağrısı ve tansiyon yüksekliğine neden olabilir.

    Yapay tatlandırıcılar

    Normal şekere göre daha az kalori barındıran ve daha çok tat veren yapay tatlandırıcıların birçok zararı bulunuyor. İçeriğinde sakarin isimli madde bulunduran yapay tatlandırıcılar kanser, baş ağrısı gibi çeşitli boyutta sağlık sorunlarına yol açabilir.

    Kurutulmuş et çeşitleri

    Pizzalarda kullanılan ve kurutulmuş etlerde de bulunan pepperoni isimli madde yüksek oranda sodyum ve nitrat içermesi sebebiyle baş ağrısına neden olabilir.

    Çin yemekleri ve fast food

    İçinde amino asit barındıran Çin yemekleri ve fast food ürünler tansiyonun yükselmesine, diyabet ve obezite riskini artırma ve baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

    Enerji içecekleri

    İçerisinde bol miktarda kimyasal madde bulunduran enerji içecekleri kalp çarpıntısından baş ağrısına kadar birçok yan etkiye neden olabilir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler