HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savaş mağduru çocuklar için mobil oyun ve etkinlik evi

Çadır kentte yaşayan Suriyeli çocukların savaş psikolojisinden uzaklaşmaları için BAŞSİAD tarafından hazırlanan mobil oyun ve etkinlik evleri, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki barınma merkezlerine gönderilecek

KOCAELİ (AA) - Başarılı İş İnsanları Derneği (BAŞSİAD) tarafından hazırlanan mobil oyun ve etkinlik evleri, çadır kentte yaşayan savaş mağduru Suriyeli çocuklara hizmet verecek.

Çadır kentlerdeki Suriyeli çocuklara psikolojik destek sunmak için hayata geçirilen proje kapsamında 2 konteyner mobil oyun ve etkinlik evi olarak tasarlandı. Grafiti çizimleriyle dış görünümü güzelleştirilen konteynerlerin içerisi de yanmaz yalıtım malzemesiyle kaplandı.

İçerisine televizyon, klima, oturma grubu, dolap, etkinlik sahnesi, kostüm, oyuncak, boyama kitapları yerleştirilen 2 oyun evi, mülteci çocukların kullanımı için Hatay'ın Yayladağı ilçesine gönderilecek.

BAŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Barış Arat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak savaş mağduru çocuklar için sosyal sorumluluk projesi geliştirmek istediklerini, yaptıkları araştırmaların ardından çocukların hem oyun oynayıp eğlenebilecekleri hem eğitim alabilecekleri hem de sosyal etkileşimde bulunabilecekleri bir ortam oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.

Mobil oyun ve etkinlik evlerinin tasarım çalışmalarını mimar arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiklerini dile getiren Arat, "Taşınması kolay olduğu için 21 metrekarelik standart konteyner seçtik. Konteynerlerin tasarım ve donanım süreci 2 ay sürdü. Şu anda 2 konteyner hazır, hiçbir eksikleri yok." diye konuştu.

Arat, konteynerlerin içerisinde çocukların hem etkinlik yapabilecekleri hem oyun oynayabilecekleri hem de eğitim görebilecekleri bütün ekipman ve araçların yer aldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çocukların psikolojileri için oyun çok önemli. Oradaki çocukların içinde bulundukları sıkıntılı ortamdan kurtulmalarını istiyoruz. Bunu düşünerek bu yola çıktık. Çocukların bu konteynerlerin içerisinde oyun oynayıp, etkinlikler yaparak yaşadıkları sorunlardan uzaklaşabilmelerini arzu ediyoruz. Aynı anda 10-12 çocuk bu oyun ve etkinlik alanından faydalanabilir."

Mobil oyun ve etkinlik evlerinin Hatay'ın Yayladığı ilçesine gitmek üzere bugün yola çıkacağını aktaran Arat, kaymakamlığın görevlendirmeleri yapmasının ardından mobil oyun ve etkinlik evlerinin Yayladağı ilçesindeki savaş mağduru çocuklara hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Arat, bu projeyi örnek olarak yaptıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Konteynerlerin tasarım ve imalat sürecinde ihtiyacın çok fazla olduğunu anladık. O yüzden bunlardan daha fazla yapılmasını istiyoruz. Destek olmak için derneğimize çok fazla talep geliyor. Projeyi duyan bir iş insanımız konteynerlerden birini tek başına yaptırdı. Proje inşallah ülkemize örnek olur ve örnekleri çoğalır. Bütün dünya çocuklarının masum olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden mülteci çocukların da bizim çocuklarımızla aynı imkanlardan faydalanmasını istiyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler