HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sebahat Tuncel'e hakaretten 30 ay hapis cezası aldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Sedat Balaban, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız’ın açtığı hakaret davasında toplam 30 ay hapis cezası aldı.

Silopi’de 21 Mart 2011 günü yürümek isteyen BDP’liler ile tartışan dönemin Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner’e, o dönem BDP İstanbul Milletvekili olan Sebahat Tuncel’in tokat atması üzerine kendisini telefonla arayıp hakaret ve tehditte bulunan Ereğlili Sedat Balan, Tuncel’in açtığı dava sonucu 74 gün hapis cezası aldı. Tuncel’in ardından BDP Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız’ın dava açtığı Balaban’ın hapis cezası toplam 30 aya çıktı.

Arabasını Türk Bayrakları ile süsleyip arkasına “Vatanı savunmaksa suçum, Paşa Paşa yatarım Koçum” yazan Balaban, cezasını çekmek için cezaevine gitti.
42 yaşındaki Sedat Balaban aldığı cezaya üzülmediğini, tek üzüntüsünün 30 aylık hapis cezası nedeniyle kızının düğününe katılamayacak olmasını göstererek savcılığın kendisine izin vermediğini söyledi. Ülkede vatanı ve bayrağı sevenlerin ceza aldığını dile getiren Balaban “Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız'ın açtığı hakaret davaları sonrasında tekrar ceza aldım. 3-4 Eylül tarihlerinde benim kızımın düğünü ve kınası var. Savcılık bu düğüne katılmama izin vermedi. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak buna rağmen gider cezamı paşa paşa yatarım. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Bu cezayı ben sadece vatan için yatıyorum, vatanımı sevdiğim için yatıyorum. Toplam şu anda 30 ay ceza aldım. Ben gideceğim, teslim olacağım.Vatanı savunmaksa suçum paşa paşa yatarım koçum "dedi.

Balaban yaptığı açıklamanın ardından Türk Bayrakları ile süslediği aracı ile teslim olmak için cezaevinin yolunu tuttu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler