HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Jandarma Başçavuş toprağa verildi

GÜMÜŞHANE (İHA) - Van Erçiş'te PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Kenan Taşan, Gümüşheni'nin Kelkit İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından doğum yeri olan Gümüşgöze beldesi Özyurt mahallesinde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Kenan Taşan'ın cenazesi, cuma namazını müteakiben Kelkit İlçesi Pazar Meydanı'na Kelkit Devlet Hastanesi morgundan alınarak askeri araçla tören alanına getirildi.

Tören yerine kızı Hülya Taşan ile gelen şehit eşi Nazime Taşan gözyaşlarını tutamadı. Nazime Taşan'ı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeral Hüseyin Güney teselli etmeye çalıştı. Gözyaşlarının sel olduğu tören alanında şehit Taşan'ın annesi Havva Taşan ise güçlükle ayakta durabildi.

Cuma namazından sonra tören alanına beraberinde Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Sabri Varan ve Temel Yılmaz ile gelen İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu şehit Taşan'ın eşi ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kıdemli Jandarma Başçavuş Kenan Taşan'ın öz geçmişi okundu.

Özgeçmişin okunmasından sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya, törene katılan bir grup tepki gösterdi.
İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, yaptığı konuşmada, "Acımız büyük, içimiz yanıyor. Dün bir fidanımızı, bir kahramanımızı toprağa verdik. Bu gün bir başka kahramanımız Jandarma Kıdemli Başçavuş Kenan Taşan'ın cenaze törenindeyiz. Acımız, ıstırabımız sonsuz. Bildiğiniz gibi son zamanlarda terör örgütünün kalleşçe ve haince pusularının tek amacı huzurumuzu sağlamak olan güvenlik güçlerimize ve masum vatandaşlarımıza yönelik menfur saldırılara şahit oluyoruz. Terör eylemleri yapanları aziz milletimizin huzurunda nefretle, lanetle kınıyorum. Kardeşi kardeşe kırdıran milli servetimizi bir kısmının boş yere heba olmasına sebep olan terör illetinden çok çekmiş ve binlerce vatan evladı en verimli çağında bu terör illetinin kurbanı olmuştur. Geride bıraktığımız yıllarda milletçe yaşadığımız acı tecrübelerle anlaşılmıştır ki, artık bu aziz millet, terörle bir yere varılamayacağını, terörün kan ve gözyaşı ve mağduriyet getirdiğini, teröre prim ve cesaret verecek her davranışın da milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin kalkınmasına ve aydınlık geleceğine vurulan en büyük darbe olduğunun en yüksek derecede idraki içerisindedir" diye konuştu.
Şehit Başçavuş Kenan Taşan'ın naaşı daha sonra Kelkit İlçesi'ne bağlı Gümüşgöze beldesi Özyurt mahallesinde toprağa verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler