SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şekip Mosturoğlu: Beşiktaş hükmen mağlup sayılmalıdır

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundı

Ziraat Türkiye Kupası'nda geçtiğimiz perşembe günü oynanan ve olaylar nedeniyle tatil edilen Beşiktaş derbisinin ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde bulunan 1907 Tribünü'nde gerçekleşen basın toplantısında Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylarla ilgili barkovizyon izlettirildi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: BEŞİKTAŞ SAHAYI TERK ETMİŞTİR

"Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftarla göz göze gelmesiyle başlıyor. Oğuzhan da teşvik ediyor. Bu kadar açık bir görüntü. Medya olayı bambaşka bir olay gibi sunmaya çalışıyor. Üç yalanın hangisi bu görüntülerde var. Aykut Kocaman iyi niyetli davranmış. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı emsal alınırsa, (Otto Bariç olayı). Beşiktaş hakem kararı olmadan sahayı terk etmişti. Hükmen 3-0 mağlup olmalıdır.

Görüntü açık. Mete Kalkavan, Beşiktaş'ın sahadan çekildiğini görüyor. Şenol Güneş'in ardından giderek ismen Şenol hocayı geri çağırıyor. Bu kadar açık. Kalkavan durumu kurtarmak için maddeye uygun olmayan bir harekette bulunarak maçı tatil ediyor. Olaylara Beşiktaşlı futbolculara neden oluyor.

Birinci tezimiz Beşiktaş'ın hükmen mağlubiyeti. Kalkavan iki madde sayıyor, seyirci olayları ve misafir takım teknik direktörünün aldığı yara. Beşiktaşlı futbolculara ve Şenol Güneş'e "Sahaya gelin" işareti yapıyor. İkinci gerçek; Kalkavan ne diyor, "Misafir takım teknik direktörünün aldığı yaradan dolayı maçı tatil ettim" diyor. Kalkavan, gözlemci Vahap Şimşek'ten 5 dikiş atıldığını öğreniyor. Dolayısıyla raporlar esas alınacaksa müsabaka temsilcisi Şenol Güneş'in kafasına dikiş atıldığını görmemiş.

Burada Vahap Şimşek'le Mete Kalkavan'ın raporları biribiriyle uyuşmuyor. Diğer temsilcilerin raporunda da Şenol Güneş'in başına dikiş atıldığı yazmamamaktadır. Dolayısıyla temsilcilere haber vermeden Şenol Güneş'in başına dikiş atılmıştır.

Mete Kalkavan bunları Vahap Şimşek'ten öğrendiğini raporuna yazmıştır ancak Vahap Şimşek bu olayları kendi raporuna yazmamaıştır.

Tatil edilen Arsinspor maçında da hakem hem oyuncuyu görüyor hem de tarafsız olduğuna inandığı 112 Acil doktoruna soruyor ama Fenerbahçe maçında Mete Kalkavan ve temsilciler hiçbirini görmüyor.

Mete Kalkavan hiçbir şekilde Şenol Güneş'in kafasının yarıldığını, dikiş atıldığını görmemiştir. Maçı tatil etmesi hukuka uygun değildir. Emsal kararlar baz alınırsa; maç kaldığı yerden tekrarlanmalıdır. UEFA sopası artık ürkütücü olmamaktadır. Bunun yapana da faydası yoktur. Etkileme gücü de yoktur.

(Kayserispor maçında Volkan Demirel'e atılan yabancı maddeler ve teknik direktör Aykut Kocaman'a 1461 Trabzon maçında atılan taş, Beşiktaş-F.Bahçe maçında Fernandao'nun sevinci sırasında Mehmet Topal'ın başının yarıldığı an, Trabzonspor-Sivasspor maçında Sivasspor kaleci Ertuğrul'un kafasının yarıldığı an gösterildi.)

Bunlar yakın tarihli olaylar. Hakemlerin vermiş olduğu kararlar ortadadır. Emsal olarak kabul edilmezken, emsal karar istemek bizi çok saf sanmaktır. Şenol Güneş'in kamuoyuna derin filozofik yapısının yanında gerçek yüzünü gösterelim.

(Şenol Güneş'in eski açıklamaları gösteriliyor...)

Takdir spor kamuoyunun. Şenol hoca paraya bizden biraz farklı bir değer veriyor. Federasyon sözleşmeyi feshetmesi sonrası, Güneş 1 gün sonra ihtarname çekti. Paraya değer vermeyen hocam, 48 aylık maaşını talep etti, Tahkim Kurulu bunu reddetti. Şenol Güneş nasıl bir kini varsa bunu benden bildi. O zannediyor ki esaret sürüyor, biz bunları açıklayamayız. Benim ve Kemal Kapulluoğlu'nun günahını aldı. 15 yıl olmuş hocam kesinleşmiş Tahkim kararıyla hak etmediğin ortaya çıktı. Senin çizdiğin derin filozofiye ne kadar yakışıyor bu."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler