HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sinop olaylarında eski başkana 23 yıl hapis istemi

Sinop'un Dikmen ilçesi eski belediye başkanı Hüseyin Yüksek, 2013 yılında BDP heyetinin gittiği Sinop'ta çıkan olaylarda dönemin milletvekili Sabahat Tuncel'e saldırdığı gerekçesiyle 23 yılla yargılan

2013 yılında belediye başkanlığı yaptığı Sinop'un Dikmen ilçesine gelen BDP heyetiyle çıkan olaylarda dönemin milletvekili Sebahat Tuncel'e saldırdığı iddiasıyla 23 yılla yargılanan eski belediye başkanı Hüseyin Yüksek, o dönemde yaşananları anlattı.

Daha öncede halkın galeyana gelip milletvekillerine zarar vermesini önlemek için mücadele ettiğini söyleyen Yüksek, ofisinde yaptığı açıklamada hakkında yargılama sürecinin başlatıldığını belirtti.

"SABAHAT TUNCEL BAYRAĞI KOPARIYORDU, MÜDAHALE ETTİM”

Hakkındaki suçlamaları reddeden Hüseyin Yüksek, "Sebahat Tuncel orada Türk bayrağını yerinden koparıyordu. Benim sağ tarafımda duruyordu. Bayrağı yerinden koparınca müdahale etmek durumunda kaldım. Bu müdahalemden dolayı da zerre kadar pişman değilim. Ben, bu vatanın evladıyım. 'Söz konusu memleketse gerisi teferruattır' sözü, boş bir söz değildir. Yüreği olan, bu memlekete sevgisi olan herkes o müdahaleyi gerekiyorsa darp yapmak suretiyle her türlü müdahaleyi yapmakla mükelleftir. Doğrusu da budur” dedi.

"SABAHAT TUNCEL İLE ARAMIZDA BİR DARP OLAYI YAŞANDI”

"Sebahat Tuncel ile aramızda bir darp olayı yaşandı” diyen Hüseyin Yüksek, "Bu süreç mahkemeye taşındı. Hala da yargılama sürüyor. Dosyada kamu görevlisine yönelik mukavemet deniliyor. Türk bayrağı indiriliyor ve ben bununla ilgili sanık durumuna düşüyorum. Şeriatın kestiği parmak acımaz cümlesine inanan bir kişiyim. Biz bu vatan için ceza yatılacaksa yatarız, diyet ödenecekse, bedel ödenecekse öderiz. Takdir Allah'ın deriz, boynumuzu büker cezamızı çekeriz” dedi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler