HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak Uludere'de köyde uyuz salgını

Şırnak'ın Uludere İlçesi Andaç Köyü'nde uyuz salgını iddiaları üzerine Şırnak Tabipler Odası'ndan bir heyet köye giderek inceleme yaparak, köylülere ilaç dağıttı.

Şırnak Uludere'de köyde uyuz salgını

Uludere'ye bağlı yaklaşık bin nüfusu bulunan Andaç Köyü'nde son günlerde uyuz salgını yaşandığının bildirilmesi üzerine Şırnak Tabipler Odası Başkanı Azat Karagöz, 5 doktor ve 7 sağlık personeli ile birlikte köye gitti. Sağlık ekibi köylüleri muayene edip ilaç dağıtırken, hastalık konusunda da bilgilendirdi. Tabip Odası Başkanı Karagöz, "Burada halkı hastalık konusunda bilgilendirdik. İlaç dağıtacağız, tedaviler yapacağız ev ev dolaşacağız. Bu hastalığın yayılmasını önlemek için yerinde tedavi edilmesi gerekiyor. İnsandan insana bulaşan bir hastalık, zamanında müdahale edildiğinde yayılmayacaktır. Bu tür kuruyucu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, köydeki hastalık nedeniyle doktor görevlendirdiklerini belirterek, gerekenin yapıldığını söyledi. Elçi, "Cildiye uzmanı da gönderip gereken müdahaleyi yapacağız" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler