KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sivilce ve yüzdeki kızarıklığın devası aspirin

    Evinizde kolayca hazırlayacağınız bu maske ile özellikle ergenlik döneminin baş sorunu olan ve çoğu zaman iltihaplanmaya kadar giden sivilcelere kolay şekilde çözüm bulabilirsiniz.

    Birçoğumuzun çocukluğundan bu yana belki de adını en çok duyduğu ve annelerimiz tarafından en fazla kullanılan ağrı kesici aspirinin cilt için de çok fazla faydası olduğunu biliyor muydunuz?

    Aspirin, anti-inflammator ve anti bakteriyel özellikleri ile ergenlik dönemi sivilcelerinden ciltteki ölü hücrelerin yok edilmesine kadar bir çok soruna çözüm olur.

    Özellikle iltihaplanmalara kadar varan ve acı verici hale gelen cilt hastalıklarından olan sivilceye çözüm çoğu zaman mümkün olmaz. Yanlış beslenme veya stresle ortaya çıkabilen ve uzun zaman geçmeyen sivilcelere çoğumuz elle müdahale eder, patlatır ve yok etmeye çalışırız.

    Ancak bu birçok kez başarısızlıkla sonuçlanır ve kalıcı iz bırakan yaralar haline gelebilir. Küçük sıkıntıların büyük hale gelmeden önlenmesi için size vereceğimiz iki tarifle çözüm yolunu bulabilirsiniz.

    Aspirin Maskesi Nasıl Hazırlanır?

    Maske için gerekli olan malzemeler herkesin evinde kolaylıkla bulabileceği birkaç malzemeden ibarettir.

    1.maske için malzemeler;

    Aspirin, limon, karbonat, su ve kâğıt havlu

    İlk olarak 5-6 tane aspirini tahta bir malzeme kullanarak toz haline getirin. İyice toz haline gelmesi çok önemli çünkü iri halde cildin derinine etki edemezler. Ardından bir limonun suyunu sıkın ve yavaş yavaş aspirine ekleyin ve maskeyi hazırlayın.

    Maske nasıl uygulanır?

    Hazır olan maskeyi, havlu kâğıt yardımıyla yüzünüze iyice yedirmelisiniz. Uygulamayı lavabo yanında yapmanız çok daha uygun olacaktır. Maskeyi sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin ama bu süre zarfında kaşıntı, yanma hissetseniz bile müdahale etmeyin. Bekleme süresinin ardından su ve karbonat karışımını, pamuk yardımıyla yüzünüze sürerek maskeyi temizleyin. Son olarak da hafif biçimde ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

    2. maske için malzemeler;

    4-5 adet aspirin

    1-2 yemek kaşığı su

    İsteğe göre yoğurt veya bal

    Öncelikle su ve aspirini karıştırın. İsterseniz içine isteğe bağlı olarak biraz bal ve yoğurt ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Daha sonra hazırlanan maskeyi ince bir tabaka halinde yüzünüze sürün. Maske yüzde biraz bekleyip kuruduktan sonra temiz su ile durulayın.

    Kolayca hazırlayacağınız bu maske ile ciltteki aşırı yağı alıp sivilceler ve izlerinden kolayca kurtulabileceksiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler