SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarlarından Vardar-Fenerbahçe maçı değerlendirmesi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Vardar'a 2-0 kaybetmesini değerlendiren yazarlar, hem futbolcuları hem de teknik direktör Aykut Kocaman'ı eleştirdi. Usta kalemler, Fenerbahçe'nin en az 3 isim daha transfer etmesi gerektiğini söyledi ve Roberto Soldado transferinin Fenerbahçe'ye fayda sağlamayacağını savundular.

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Vardar'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte yazarların görüşleri;

HATA HOCANIN MI? (ŞANSAL BÜYÜKA)

Graz maçında rakibin golü öncesi yediği çalım nedeniyle tribünlerden büyük tepki çeken Hasan Ali ile Vardar’ın golü öncesinde Skrtel’in yediği çalım arasında ne fark var? Kaleci Volkan son Göztepe maçında berbat bir gol yedi de, genel istek üstüne oynayan Kameni yediği golde “konu mankeni“ değil miydi? Aykut Kocaman‘ı eleştirebilirsiniz... Ancak bu kadar önemli bir Avrupa maçında oynatacak golcü bulamıyorsa, bu hocanın mı, hocadan önce başkalarının mı hatası...

Maça gittim, canlı izledim... Başakşehir Sevilla’ya yenildi ama “ben takımım“ diye bağırıyor... Galatasaray‘ın lig maçını izledik... Ndiaye‘nin, Belhanda’nın rakip savunmanın arkasına attığı topların tekini Fenerbahçe rakip savunma arkasına atabildi mi? Fenerbahçe’de çok ciddi anlamda kalite eksikliği var, üretici, yaratıcı eksikliği var... Maçı değiştirecek, kaderi değiştirecek adam eksikliği var... Açıkçası kalite yerlerde sürünüyor... Bir Giuliano bunlara çare olur mu, açıkçası çok da emin değilim...

İki milli bekini satıyorsun, kaç tane bek aldın, yerlerini dolduramıyorsun... Stoperini gönderiyorsun, yenisini getiremiyorsun... Emre‘ye “git“ diyorsun, “gel“ dediklerinin hiçbiri Emre‘nin pabucunun bağı bile olmuyor, olamıyor... Allah Fenerbahçe seyircisine sabır versin... Bu kaçıncı sezon, takımın iki yakası biraraya gelmiyor... Bir takım futbolu bu kadar unutur mu? Fenerbahçe gibi bir büyük takımda kalite bu kadar düşer mi?

Vardar haddini bilerek oynadı. F.Bahçe’nin hatasını kovaladılar. Nitekim M.Topal’ın hatasıyla başlayan, Skrtel’in kolay çalım yediği yediği pozisyonda Barseghyan golü atarken, kaleci Kameni de kolay teslim oldu. Keza 2. gol de hatadan geldi.

İŞİN GARİP TARAFI... (RÜŞTÜ REÇBER)

Evet Fenerbahçe iyi başladı, rakip sahaya oyunu yıktı, hatta genç Ahmethan bir santrfor becerisiyle hareket edip golü atsaydı her şey farklı olurdu. Ama işin garip tarafı siz rakip sahada oynarken ve rakibi de iyi analiz etmişken böyle bir yenilmesi. Golün özelliği zaten Vardar takımının oyun anlayışındaki 2 hücum organizasyonundan biriydi. Ya kontrataklarla hızlı çıkarlar ya da uzun topla giderler.

‘Tam böyle biter’ denirken, turu gerçek anlamda zora sokan 2. gol geldi. Bu gol basitçe iletişimsizliğin ve çevre kontrolsüzlüğünün sonucudur. Skor açıkçası ummadığım bir skor oldu. İstanbul’da Fenerbahçe turu geçebbilir mi? Geçebilir... Bunu yapacak da kalitesi var.

SANTRFORA İHTİYACI VAR (İLKER YASİN)

Fenerbahçe daha takım olamamış. Ciddi uyum sorunları var. Veteran yıldızlar hayalet gibi. En iyisini yapabilecek olanlar en kötüsünü yapıyor. Fenerbahçe fizik olarak hazır değil. Bu takımın çok acil bir santrfora ihtiyacı var. (Soldado gibi emekli olmamış) Kjaer’i satanlar neyi sattıklarının farkında mı acaba?

Tek pozisyonda gol yapan Vardar. Berkserhyan, Skrtel’i yerde bırakıp golü atarken, Fenerbahçe Dirar, Alper ve Souza ile net pozisyonları çok kolay harcadı. Bir Valbuena değerini bulmaz Vardar’a 2-0 yenilmek bence sorgulanmalı. Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla zayıflama sözü veren Ozan bu haliyle Fenerbahçe’nin oyuncusu olamaz. Bunca transferlerle stoperde hala Mehmet Topal’a ihtiyaç varsa, Aykut Hoca, Aziz Yıldırım ile haftada 5 defa görüşmeli.

Kreatif oyuncular Giuliano ve Ekici’yi izlememiz lazım. Soldado’yu Fener’e kakalayan her kimse veya ona inanıp alan hangi kişiyse yanlış yapmıştır. Fenerbahçe bu takımı eler. Tamam da sonrası ne olacak? Fenerbahçe’ye gerçek kimliğini kazanacaktır, seyirciyi tribüne alacak ve herkesin bildiği Fenerbahçe dalgasını yaratacak kişi şu anda Aykut Kocaman’dır.

HİÇ YAKIŞMADI (ERSİN DÜZEN)

Golü takım yer ancak F.Bahçe’nin yediği goller gerçekten garip, hatta komik! Graz ve Göztepe deplasmanından sonra Üsküp’te de basit hatalar skoru belirledi. F.Bahçe turu atlamasına atlar, Kadıköy’de 3 de atabilir 5 de, ama dünkü goller bu takıma hiç yakışmadı. Pozisyon vermeden, maç ancak böyle verilir! İLK golün moral bozukluğunu üstünden çabuk atan F.Bahçe, maçın tamamına yakınını domine etti. İki takım arasında çok ciddi kalite farkı var, ancak sarı lacivertliler bu farkı oyun olarak gösterse de, skora yansıtamadı. Sebebi çok basit! F.Bahçe kadrosunun içindeki kalite farkı!

Biraz daha açmak gerekirse, Valbuena ve Dirar dışında nerede, ne zaman, ne yapacağını bilen oyuncu neredeyse yok. Onların katkısı da bir yere kadar idare ediyor. Sahadaki herkes mücadele etti ama mücadele lüks değil. İyi oyunu skora yansıtmak için yetenek, uyum, oyun zekası ve görüşü gerekiyor.

Fenerbahçe, özellikle Dirar-Şener ikilisinin etkili futbolu ile maçı ceza sahası çevresinde oynadı. De Souza tek olunca, daha faydalı olduğu kesin ama kırmızı karttaki hareketi skandal! Ozan, böyle bir rakip karşısında bile verimli olamıyorsa, yeni transferlerle formayı çok özler. Eğer, Hasan Ali’nin iyi bir alternatifi olsa, ki transfer şart, aynı cümleleri onun için de kurardım. Tek şansı İsmail’in ondan iyi olmaması! Ahmethan, Almanya’da yetişmiş olsaydı, bugün manşetleri süsleyebilirdi. Altyapı farkı!

Dünkü F.Bahçe, ne yenilgiyi ne de skoru hak etti. Yukarıdaki faktörleri ortadan kaldırmak için, yeni transferlerin en kısa zamanda takıma girmesi gerekir. Sadece Ekici, Giulano, Soldado ve Isla yeterli değil. F.Bahçe, güçlenen rakipleri karşısında daha güçlü olmak için sol bek, stoper ve hatta forvet almalı…

OTOSTOPÇU ARKADAŞLAR (GÜRCAN BİLGİÇ)

Vardar karşısındaki F.Bahçe kadrosunu izlerken aklıma geldi. Geçen senenin kadrosundan sadece üç isim farklıydı. Cameni, Dirar ve Valbuena yeniydiler. Makedon Ligi'nin iyi ama bizim kulvarların "sıradan" takımı karşısında, burnu büyüklerin saniye saniye ders aldığını izliyorduk. Yıllarca Alex, o gittikten sonra da Emre Belözoğlu'nun arabasına binen "otostopçu" arkadaşlardı sanki.

Hemen hepsi ötekinden bir şey yapmasını bekliyor, sahada koşar gibi gözüküyor, iyi direnen rakip karşısında "farklı" olduklarını gösterebilecek tek hareket yapmıyorlardı. Bu arkadaşlar, diğerinin imzaladığı sözleşmedeki rakamların kendilerinkinden farklı olduğunu gördüklerinde "bıdı - bıdı" konuşur, haksızlığı dile getirirler çoğunlukla. Ama iş sahada konuşmaya geldiklerinde hepsi bir anda "kekeme" oluverirler.

Aykut Kocaman'ın cidden işi zor. Sanki bugünü görmüş gibi maç öncesinde "Göztepe maçındaki kişiselleşme olmazsa" dedi. Ama takımının aklına bunu sokmamış, sokamamış. Beklentilerin o kadar altında kalan bir kadrosu var ki, soyunma odasında ne kadar isyan etse de, oyuncularına Fenerbahçe'de oynamanın ne olduğunu anlatamamış.

Aykut Kocaman geldikten sonra Aziz Yıldırım da eskisi gibi değil. Belki de bu "hava - cıvalara" eski başkan lazım. Öyle giderse gelir, onların anlayacağı cümleleri kurar. O yüzden bu maç yine belki de; Fenerbahçe'nin sezonunu kurtaracak. Kendini futbolcu sananlar, bundan sonra "Beni neden oynatmıyor?" diye "bıdı - bıdı" konuşamayacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler