HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

Son dakika haberine göre, Türkiye'ye ilişkin açıklamasını düzelten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" dedi.

Son dakika! Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

ABD Başkan Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, Türkiye'nin tepki gösterdiği açıklamalarını bugün düzeltti.

Anadolu Ajansı, McMaster'ın "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" dediğini bildiriyor.

ABD, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile işbirliği yapıyor ve örgüte üç bin TIR'dan fazla silah gönderdi. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen olaylara rağmen, McMaster, Türkiye ve Katar'ı 'teröre destek vermek'le itham etmişti.

Dışişleri Bakanlığı Trump'ın danışmanına dün resmi açıklamayla yanıt vermişti. Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ın, bir düşünce kuruluşu tarafından dün (12 Aralık) Washington'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ülkemizi ve hükümetimizi hedef alan ifadelerde bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir.

Dost ve müttefik olarak görmeye devam ettiğimiz ABD’nin ülkemize aynı yaklaşımı sergilemesini ve her ne sıfat altında olursa olsun YPG gibi terör örgütlerine desteği bırakarak, geleneksel müttefiklik ilişkilerimiz ve uluslararası meşruiyete uygun şekilde ülkemizin kararlılıkla sürdürdüğü terörizm ve radikalizmle mücadelesine daha somut ve etkin destek vermesini beklemekteyiz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler