HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıbrıs açıklarında facia! Çok sayıda ölü ve yaralı var

KKTC Yeni Erenköy sahiline 16 mil uzaklıkta bir mülteci gemisi battı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Kıbrıs basınının aktardığına göre 150 civarında Suriyeli mülteciyi taşıyan bir geminin, Yeni Erenköy Sahil'inin 16-17 mil açığında battığı bildirildi.

19 KİŞİ ÖLDÜ 28 KİŞİ KAYIP

KKTC açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu 19 ölü 28 kayıp olduğu 103 kişi ise kurtarıldığı edinilen bilgiler arasında.

Mültecileri taşıyan geminin Türkiye Arama Kurtarma bölgesinde olmasından dolayı arama kurtarma çalışmalarına Türkiye'den gelen arama kurtarma ekipleri de katıldı. KKTC Sahil Güvenlik ekipleri karadan ve havadan arama kurtarma çalışmalarına destek verildi. Kurtarılan mültecilerin Türkiye'ye gönderildiği belirtildi.

KURTULANLAR TAŞUCU'NA

Mültecilerden ağır yaralı kurtarılan biri KKTC'ye getirilirken, sağ olarak kurtarılan mülteciler Taşucu limanına sevkedildi.

KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, kurtarma ve arama çalışmalarının devam ettiğini ve geminin KKTC'nin Karpaz Yarımadası'ndaki Yeni Erenköy sahil kasabasından 16-17 deniz mili mesafede battığını belirtti.

İlk gelen bilgiler geminin motor kabininin su alması nedeniyle battığı yönünde. Uzmanlar denizin dalgasız ve rüzgarın da normal olduğuna dikkat çekerek, mülteci gemisinin bilinçli bir şekilde batırılma ihtimaline de dikkat çekiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler