FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sözleşmeli personele izin kolaylığı

Bakanlar kurulu kararıyla sözleşmeli personele verilecek doğum izinleri memurlarla aynı düzeye getirilirken, mevcut durumda ilk altı aylık sürede 1,5 saat olan süt izni 3 saate çıkarıldı.

Sözleşmeli personele izin kolaylığı

Bakanlar Kurulu kararıyla, kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele doğum ve mazeret izinlerine ilişkin yeni imkanlar tanındı.

Bakanlar Kurulunun "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, sözleşmeli personele ödenecek ücretin tespitinde sadece kurumunda aynı pozisyonda geçen hizmet sürelerinin esas alınması yerine bütün kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanlarında geçen hizmet sürelerinin dikkate alınması sağlandı.

Pilotlara ücret düzenlemesi

Pilot unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerin ücretlerinin tespitine esas hizmet sürelerine özel sektörde pilot olarak çalıştıkları sürelerin de dahil edilmesine imkan tanındı.

Sözleşmeli personele verilecek doğum izinleri memurlarla aynı düzeye getirildi. Mevcut durumda ilk altı aylık sürede 1,5 saat olarak uygulanan süt izni 3 saate çıkarıldı.

Sözleşmeli personele eşinin doğumu sebebiyle verilen 2 günlük izin süresi 10 güne, evlenme ve yakınlarının ölümü halinde verilen 3 günlük izin süresi 7 güne çıkarılırken, izin verilecek hallerin kapsamı da genişletildi.

Sözleşmeli personele ilave 10 güne kadar mazeret izni verilmesine olanak tanındı. Evlat edinmesi durumunda sözleşmeli personelin 8 hafta süreyle izin kullanmasına olanak sağlanırken, sözleşmeli personele bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına refakat etmesi ihtiyacının ortaya çıkması halinde 3 aya kadar ücretli izin verilebilecek.

Hamile ve engelli sözleşmeli personele gece nöbeti ve vardiyası görevi verilebilmesi ilgilinin isteğine bağlı hale getirildi. Evlat edinmesi nedeniyle sözleşmesini feshetmek zorunda kalan sözleşmeli personele yeniden göreve dönüş imkanı da sağlandı.

Öte yandan, "Aile sosyal destek personeli" ve "orman muhafaza memuru" unvanlı personelin sözleşmeli statüde çalıştırılmasına imkan tanındı.AA


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun sözleşmeli personelle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, ülkemizin yarınlarına katkı sağlayan, kalkınmamız adına canla başla değer üreten kıymetli çalışanlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmeye devam ediyoruz.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik ile (4/B) çalışanlarımızın izin sürelerinde önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik.

**Bu değişikliklerden, geçici personel (4/C) iken sözleşmeliye (4/B) geçirilenler de yararlanabilecek. Bu kapsamda;

"İZİN HAKLARINI GENİŞLETTİK"**

" Eşi doğum yapanların izni 2 günden 10 güne çıkarıldı,
" Evlilik ve doğum hallerinde verilen izin 3 günden 7 güne çıkarıldı.
" Süt izni ilk altı ay için 1,5 saatten 3 saate çıkarıldı.
" Doğum öncesi kullanılamayan analık izin süresinin doğum sonrası kullanılması sağlandı.
" 10 gün mazeret izni getirildi.
" Evlat edinenlere 8 hafta ücretli izni hakkı getirildi.
" 3 aya kadar refakat izni hakkı getirildi.

"ENGELLİ VE HAMİLE PERSONELE GECE NÖBETİ VE VARDİYASI VERİLMEYECEK"

" Kadın personele;

  • Hamileliğin 24. haftasına kadar gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek.
  • Doğumdan sonra ise 2 yıl süreyle gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek.
    " Engelli personele süre sınırı olmaksızın isteği dışında gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek.

"DOĞUM VE EVLAT EDİNMEYE BAĞLI HAKLARI GENİŞLETTİK"

" Doğum sebebiyle görevden ayrılabilme süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı. Evlat edinenlere de bu hak getirildi.

Değişikliklerin 4B statüsünde çalışan tüm çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler