HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de ateşkes kararı Afrin operasyonunu etkileyecek mi?

Suriye'de ateşkes kararının ardından Türkiye'nin Afrin operasyonu etkilenecek mi tartışması başladı. Oylama sonrası Rusya ve Kuveyt'in BM daimi temsilcilerinden ateşkesin Afrin operasyonunu da kapsaması gerektiği yönünde açıklamalar geldi. Ancak Türk yetkililer aynı görüşte değil.

 Suriye'de ateşkes kararı Afrin operasyonunu etkileyecek mi?

BM'deki oylamanın ardından, ateşkes kararının Türkiye'nin Afrin operasyonunu etkileyip etkilemeyeceği tartışması başladı.

Ateşkes, “Türkiye'nin Afrin operasyonunu da kapsayacak mı“ sorusuna Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, "Kapsamalı, her yerde geçerli" cevabını verdi.

Karar tasarısını İsveç ile birlikte hazırlayan Kuveyt'in BM Daimi Temsilcisi Mansur El Otaibi ise, "Tasarı Suriye'de tüm tarafların çatışmayı gecikme olmadan sonlandırmasını talep ediyor, çok net" dedi.

TÜRK YETKİLİLER: HAREKATI ETKİLEMEZ

NTV'ye konuşan üst düzey Türk yetkililer ise, Türkiye'nin Suriye'de çatışan taraf olmadığının altını çizerek, "Afrin operasyonu, Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü bir operasyondur, bu karar yürütülen askeri harekatı etkilemez" vurgusu yaptı.

Harekatın BM'nin meşru müdafaa hakkını koruyan kararlarına göre icra edildiği belirtildi.

Yetkililer, ayrıca, karar tasarısında açıkça ateşkesi kapsayacak yerlerin belirtildiğini, bunun da Afrin operasyonunu kapsamayacağı anlamına geldiğini vurguladı.

Tasarının 10'uncu maddesinde, bu noktaların Doğu Guta, Yermuk, Fua ve Kefraya olduğu, Afrin'in kaleme alınan metinde yer almadığı belirtti.


En Çok Aranan Haberler