HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim Meydanı trafiğe kapandı

Taksim Meydanı'nın yayalaştırılması ile ilgili hazırlanan proje kapsamında meydan araç trafiğine kapandı. Taksim Meydanı'na iş makineleri ve hafriyat kamyonları geldi.

Taksim Meydanı trafiğe kapandı

Talimhane'deki Abdulhakhamit Caddesi üzerinden Taksim'e çıkmak için sola dönmek isteyen araçlar, tahta perde engeliyle karşılaştı.

[

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN (FOTO GALERİ)](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/taksim-meydani-trafige-kapandi/10925/977685)

Araçlar mecburi istikamet olan Tarlabaşı'na yönlendirildi. Diğer taraftan da Taksim Meydanı'na giremeyen araçlar, The Marmara Oteli'nin önünden geçip Gezi Parkı'nın arkasından dolaşarak Harbiye istikametine gitmek zorunda kaldı.

Buna göre trafik; Tarlabaşı-Harbiye yönünde; Taksim Meydanı üzerinden, Mete Caddesi-Asker Ocağı Caddesi- Cumhuriyet Caddesi (Divan Oteli önünden), Harbiye-Tarlabaşı yönünde ise, Cumhuriyet Caddesi (Divan Oteli önünden), Abdulhakhamit Caddesi ve Tarlabaşı'ndan verilecek.

TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANDI

Çalışmaların başlamasından itibaren, trafikte yoğunluk yaşandı. Bazı sürücüler, çalışmalar nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyleyerek tepki gösterdi. Taksim Meydanı'nın trafiğe kapatılmasını fırsat bilen bazı çocuklar, caddede top oynadı.

ÇALIŞMALAR PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup, projeyi protesto etti. "Taksim Platformu" üyesi bir grup, "Taksim'i size bırakmayacağız", "Taksim için mücadele vakti" ve "Gezi Parkı için mücadele vakti" yazılı dövizleri kaldırıma sererek, oturma eylemi yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Cem Tüzün, "Bu proje ile insanlar, kadınlar, çocuklar, engelliler, otobüslere binmek için yer altında, egzoz dumanı içinde bekleyecekler. Hükümet bu projeden vazgeçene kadar hepimiz burada nöbetteyiz" ifadelerini kullandı.

NELER YAPILACAK?

Taksim Meydan Düzenleme Projesi sayesinde; Taksim Meydanı araç trafiğinden arındırılarak yayaların kullanımına açılacak. Meydanı yayalaştırma projesi ile; Tarlabaşı Bulvarı Cumhuriyet Bulvarı araç trafiği yer altına alınacak. Tarlabaşı'ndan gelen araçlar kesintisiz bir şekilde Harbiye, Taşkışla, Dolmabahçe yönüne gidebilecek. Gümüşsuyu, Sıraselviler ulaşımı Mete Caddesi üzerinden AKM önü -The Marmara Otel önünden yüzeyden sağlanacak.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 320 metre uzunluğunda tek tünel yapılacak. Anıt etrafındaki araç trafiği, otobüs ve duraklar meydandan kaldırılacak. Gezi Parkı, AKM önü, Talimhane ve İstiklal Caddesi'ne yayalar trafik kesintisi olmadan ulaşabilecek. Araç altgeçidi, Tarlabaşı Bulvarı istikametinde mevcutta bulunan araç otoparkından, Divan Oteli önüne kadar devam edecek. Böylece Taksim, yaklaşık 100 bin metrekarelik yayalaşmış bir meydana kavuşmuş olacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler