HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tamagotchi tekrardan satışta

1997 yılında satışa sunulan Tamagotchi tekrardan satışa sunulacak.

Tamagotchi tekrardan satışta

Eğer çocukluğunuzu 2000’li yılların başlarında yaşadıysanız mutlaka sanal bebek denilen avuç içi büyüklüğündeki oyuncaklarla öyle ya da böyle bir maziniz olmuştur. İlk olarak Japonya’da satışa sunulan Tamagotchi’ler sonrasında tüm dünyaya yayılmıştı.

Namco Bandai tarafından geliştirilen bu ufak oyuncaklar, tüm dünyada 80 milyondan fazla satarak eşine az rastlanır bir başarıya da imza atmıştı. Elbette her tutan üründe olduğu gibi Tamagotchi’lerin de kısa süre sonra imitasyonları piyasaya hakim olmaya başlamıştı. Zira ülkemizde satılan birçok sanal bebek de Çin’den ithal edilen çakma diye tabir edebileceğimiz ürünlerden oluşuyordu.

Sonuç olarak tüm sanal bebeklerin çalışma mantalitesi birbirine benzerdi. Onu besleyip, uyutup, büyütmeniz, ilgilenmeniz gerekiyordu. Zira ilgilenmediğiniz bir sanal bebek altını pislettiğinde bile ölebiliyordu. Bu durum ister istemez çocukların sorumluluk duygusu edinmelerinde de önemli bir rol oynamıştı.

İşte bu efsane oyuncak yaklaşık olarak 20 yıl sınra tekrardan satışa sunulacak. Üstelik tamamen orijinal haliyle.

Namco’dan yapılan açıklamada sınırlı sayıda üretilecek olan Sanal bebeklerin önümüzdeki ay Amerika’da satışa sunulacağı belirtildi. 15 dolarlık fiyat etiketine sahip olması beklenen sanal bebeklerin global olarak pazarlanması ise beklenmiyor.

Öte yandan, eğer sanal bebek konusunda illa Namco olacak diye bir takıntınız yoksa, hala internet üzerinden çakma Çin malı sanal bebekleri satın alabileceğinizi de hatırlatalım.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler