KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tasarruflu alışveriş yapmanın 6 pratik yolu

    Tasarruflu alışveriş nasıl yapılır? Kendinizi sıkmadan, bütçenize yardımcı olabilecek önerileri sizin için sıraladık.

    Biraz para biriktirmek her ailenin hayali. Peki hem kendinizi sıkmadan hem de tasarruflu alışveriş yaparak nasıl bütçenizi iyileştirebilirsiniz?
    Tasarruflu alışveriş nasıl yapılır sizler için sıraladık.

    Listesiz adım atmayın
    Alışverişte tasarruflu olmanın ilk yolu planlanmış listelerden geçiyor. Alışverişe çıkmadan evvel neler alacağınızı, nelere gerçekten ihtiyaç duyduğunuzu listeleyin. Bu sayede alışverişe çıktığınız zaman sadece listenize odaklandığınız takdirde gereksiz bir tüketim yapmamış olursunuz.

    Online alışveriş yapın
    Özellikle teknoloji ya da tekstil alışverişi yapacaksanız online alışveriş tercih edebilirsiniz. Zira bu tip ürünler internette mağaza fiyatlarına göre daha uygun bütçeli satıldığı için tasarruf etmenize yardımcı olacak.

    online-alisveris

    İndirimleri takip edin
    Emin olun indirimler her zaman hayat kurtarır! Sevdiğiniz markaların sezon sonu indirimlerini takip ederek alışveriş yaparsanız neredeyse %50 kar etmiş olursunuz. Eğer alacağınız şeylerin anlık aciliyeti yoksa, özellikle kaban, bot gibi yüksek bütçeli ürünlerinizi indirim döneminde satın alın.

    Marka takıntınızı bir kenara bırakın
    Unutmayın ki kaliteli ürün pahalı olacak diye bir şey yoktur. Sadece marka olduğu için satın almak yerine önce kaliteli ve uygun fiyatlı muadillerine bakmayı aklınıza getirin.

    alisveris-

    Tüketeceğiniz kadar satın alın
    Özellikle gıda alışverişlerinde yapılan en büyük hata sebze ve meyveleri gereğinden fazla satın almak. Bu, hem bütçenize zarar verdiği gibi hem de tazeliğini yitirmiş, çürümüş sebze- meyve tüketeceğiniz anlamına geliyor. Her iki taraftan da kar elde etmek için az ve ihiyacınız kadar olanı satın alın.

    Dışarıda yemek yeme alışkanlığını bırakın
    Eğer dışarıda sıklıkla yemek yeme alışkanlığınız varsa bununla vedalaşmanın tam zamanı! Devamlı dışarıdan yemek yemek hem sağlığınıza hem de bütçenize zarar verecek. Eğer tasarruf etmek ve sağlığınızı kontrol altına almak istiyorsanız evde yemek yapmaya ek olarak ofiste yiyeceğiniz öğle yemekleriniz de evden götürebilirsiniz. Unutmadan ekleyelim, eğer dışarıda sıklıkla çay, kahve içme alışkanlığınız varsa onu da ofiste/evde hazırlayarak bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.

    tasarruflu-alışveris-

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler