YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tavuğu Pişirmeden Önce Yıkıyorsanız Bunu Okuduktan Sonra Vazgeçeceksiniz!

    Yaygın bir kanı olarak marketten aldığımız çiğ tavukların pis olduğunu ve pişirmeden önce mutlaka yıkanması gerektiğine inanıyoruz. Ancak araştırmacıların yıkama konusuyla ilgili söylemek istedikleri var!

    Kulağa mantıklı geldiğinin farkındayız

    Aldığınız tavuğun pis olduğunu düşündüğünüz için yıkamak aslında son derece anlaşılabilir bir davranış. En azından kimse sizi bakterileri ve mikropları uzaklaştırmaya çalıştığınız için suçlayamaz. Ancak Drexel Üniversitesi’ndeki bilim insanları bu konuda yaygın kanıdan farklı düşünüyor.

    Marketten aldığımız tavuklar tabii ki temiz değil

    Marketten aldığımız naylona sarılı tabak içindeki tavuklar tabii ki temiz değil. Hatta bu tavuklar salmonella gibi gıda kaynaklı pek çok hastalığa neden olan bakterileri taşımaktadırlar. Ancak ne sıcak su, ne ılık su, ne de sirke bu bakterileri öldürmek için yeterli değil!

    Yediğiniz tavuk nasıl güvenli hale gelir?

    Yediğiniz tavuğu güvenli hale getirmek mümkün ve bunun için herhangi bir temizleyici kullanmanıza gerek yok. Amerikan Gıda Dairesi’nin yaptığı çalışmalar, tavuğun pişmeden önce değil, pişerken bakterilerden arındığını gösteriyor. Hangi pişirme yöntemini kullanırsanız kullanın tavuğun pişme esnasındaki iç sıcaklığı en az 73 santigrat dereceye ulaşmalı. Tavuğun barındırdığı bütün bakteriler bu sıcaklıkta ölüyor ve yediğiniz tavuk güvenli hale geliyor.

    Tavuğu pişirmeden önce yıkamanın zararları saymakla bitmiyor!

    Drexel Üniversitesi’ndeki bilim insanları yaptıkları deneyde pişirmeden önce tavuğu yıkamanın zararlarını gözler önüne serdi. Yapılan deneyde, yıkanarak temizlenmeye çalışılan tavuğun üstündeki bakterilerin ve mikropların bütün mutfağa saçıldığı, mutfak araçlarına ve hatta diğer yemeklere bulaştığı görülüyor.

    Sonuçları korkunç olabilir

    Yıkama esnasında çiğ tavuğun üstünden mutfağa saçılan salmonella gibi bakteriler özellikle küçük yaştaki çocuklarda ciddi hastalıkların görünmesine sebep olabilir. Uzmanlar yaşlıların, hamilelerin ve bağışıklık sisteminde problem olan kişilerin de etrafa saçılan bakteri ve mikroplardan etkilenebileceğini söylüyor.

    Peki tavuğun üstündeki yapışkan tabaka yıkamadan nasıl yok edilir?

    Amerikan Gıda Dairesi (FDA), tavuğun üstündeki yapışkan tabakayı yıkamadan ve bakterileri etrafa saçmadan yok etmenin yolunu da açıkladı. Yapılan deneylere göre, tavuğun derisini tek kullanımlık kağıt havlularla bir veya birkaç kez silmek yeterli. Bu sayede tavuğun üstündeki bakterileri etrafa saçılıp mutfakta bir tehlike oluşturmuyor.

    “Tavuğunu yıkama”

    Drexel Üniversitesi’ndeki bilim insanları tüketim alışkanlıkları üzerinde yaptıkları çalışmalarda tavuğun pişirilmeden önce yıkanmasının “küresel bir hata” olduğunu gördüler. Yani, öyle veya böyle dünyadaki pek çok insan tavuğunu yıkamadan yemiyor. Uzmanlar bu durum karşısında halkı eğitmek için “Tavuğunu Yıkama” başlıklı bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı tabii ki mutfakları tavuğun üstündeki bakterilerden uzak tutmak.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler