YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tavuk Hazırlarken Dikkat! Ufak Bir Dikkatsizlikle Gıda Zehirlenmesi Yaşayabilirsiniz

    Ülkemizde tavuk eti çok tüketilir ve bazı sofralar için vazgeçilmezdir. Ancak tavuk etini keserken ve pişirirken yapabileceğiniz ufak dikkatsizlikler sofranızın tadını bozabilir...

    Ülkemizde tavuk eti çok tüketilir ve gerçekten de bazı sofralar için vazgeçilmezdir. Ancak tavuk etini keserken ve pişirirken yapabileceğiniz ufak dikkatsizlikler sofranızın tadını bozabilir...

    Tavuk eti gıda zehirlenmelerine yol açan besinlerin başında geliyor.

    Tavuk eti, salmonella bakterisi riski taşıyan ve çabuk bozulan bir et türüdür. Salmonella adındaki bakteri vücuda girdikten sonra ishale, mide bulantısına, baş ağrısına yol açar. Özellikle sıcak havalarda bu risk daha da artar.

    Ancak bu bakteri sadece uygun hazırlanmamış tavuktan değil, tavuğu kestiğiniz kesme tahtasında kestiğiniz başka bir yiyecekten, buzdolabında birlikte saklanan kırmızı etten ve diğer et ve süt ürünlerinden de bulaşabilir.

    kedsme

    İşte bu bakteriden kendinizi korumanız için 5 öneri!

    1) Tavuğu pişirmeden önce asla yıkamayın!

    Tavuğu pişirmeden önce yıkayıp hijyen sağladığınızı düşünseniz de aslında kazın ayağı öyle değil! Tavuğu yıkarken tavuk etiyle temas eden su damlacıkları tavuk etinin üzerindeki bakterilerin elinize ve sıçrayan damlalar aracılığıyla mutfağına yayılmasına sebep olabilir!

    2) Tavuk doğradığınız kesme tahtasına dikkat!

    Tavuğu doğradığınız kesme tahtası özellikle ahşap veya plastik ise bakterilerin tutunması ve çoğalması için uygun ortam sağlar. Bu yüzden tavuk doğradığınız kesme tahtasını yıkamalısınız. Eğer tavuk doğradığınız kesme tahtasını başka besinleri kesmek veya doğramak için kullanırsanız bu bakteriler diğer besinlere de bulaşıp üreyebilirler.

    3) Bıçaklar metal olsa da dikkat edilmeli!

    Tavuk ve tavuk ürünleri doğranan bıçaklar her ne kadar metal veya çelik olsa da üzerine etin kalıntıları bıçağın üzerinde kalabilir. Bu bıçaklarla başka bir gıdayı kestiğinizde bakteriler doğrudan o gıdaya geçebilir. Bu yüzden bıçaklarınızı tavuk eti doğradıktan sonra yıkayıp, temiz bir bezle silmelisiniz.

    4) Buzdolabında tavuğu açık bir şekilde başka gıdalarla yan yana asla saklamayın!

    Tavuk çok çabuk bozulabilen bir gıda olduğu için buzdolabında, soğuk ortamda saklanmalıdır. Ancak tek başına bu yeterli değildir. Tavuğun üzerindeki bakteriler buzdolabının durgun hava ortamında diğer gıdalara sandığınızdan daha kolay bulaşır. Bunu önlemek için tavuğunuzu açık değil üzerine bir streç film sarıp veya kapalı bir kapta saklayabilirsiniz. Ancak bu kapları da işiniz bittikten sonra yıkamayı unutmayın.

    5) Tavuğu iyice pişirin!

    Yüksek ısı, gıdalardaki bakterileri öldürmesiyle bilinir. Tavuğu pişirirken yüksek ısıda ve yeterince pişirin. Dışı pişmiş ancak ortası çiğ bir tavuk bu bakterileri bulundurmaya devam edecektir.

    Bu önemli maddeleri uyguladıktan sonra, tavuğunuzu sofranıza güvenle koymaya devam edebilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler