HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TİKA'dan Kamerun'daki Orta Afrikalı mültecilere gıda yardımı

TİKA'dan Kamerun'daki Orta Afrikalı mültecilere gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamerun'da zor şartlarda yaşayan Orta Afrikalı 1300 mülteci aileye gıda desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, Kamerun'un Garoua-Boulai şehrindeki "Uni Pour Servir" mülteci kampında yaşayan Orta Afrikalı 1300 aileye gıda yardımı yaptı.

TİKA Kamerun Koordinatörü Ahmet Bozbey, yardımların dağıtımında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Orta Afrikalı mültecilerin, Afrika kıtasının ve dünya genelinde yaşanan mülteci krizinin farkında olduğunu ve çözüm için burada bulunduklarını dile getirdi.

Bozbey, "4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan mağdurlara ulaştırdığı insani yardımla dünya birincisi olmanın haklı gururunu yaşamakta. Sadece insani yardım değil, TİKA'nın proje ve programları aracılığıyla ülkesel kalkınmalara da katkı sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye bize verdiği sözü tuttu"

Garoua-Boulai Kaymakamı Diyen Jam Laurence da 2014'ten bu yana Orta Afrikalı Müslüman nüfusun, güvenlik ve kıtlık nedeniyle özellikle Kamerun'un doğu bölgesine geldiğini belirterek, Orta Afrika Cumhuriyeti sınırındaki bu kentin konumu nedeniyle göçten oldukça etkilendiğini aktardı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde siyasi durumun daha da kötüleştiğini ve son bir hafta içinde binlerce yeni mültecinin Kamerun'a sığındığını söyleyen Laurence, Türkiye'nin verdiği destekle mülteci ailelerin yanında olduğunu söyledi.

Laurence, Türkiye'nin Orta Afrikalı mültecileri kendi kaderlerine terk etmeyeceğine dair geçen yıl verdiği sözü tuttuğunu belirterek, Türkiye'ye ve Türk halkına verilen destek için teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (UNHCR) alınan bilgiye göre, 2018 yılı itibarıyla geri dönenler dışında, yüzde 62'si çocuk yaklaşık 300 bin Orta Afrikalı mülteci Kamerun'da yaşıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler