KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tırnaklar nasıl ojeye hazır hale getirilir?

    Sık oje kullanımı tırnağın yıpranmasına ve zaman içinde tırnak kırılması, dış yüzeyinde soyulma ile sararma gibi sorunları beraberinde getirir. Bakımlı ellere sahip olmak kişisel hijyen kurallarının temelini oluşturur. Bu nedenle tırnak sağlığına ve bakımına özen göstermeniz gerekiyor. Aynı zamanda ojenin daha kalıcı olması ve güzel görünebilmesi için bu uygulamaları atlamamalısınız.

    Oje sürmek kimileri için oldukça zor ve adeta işkenceyi anımsatan bir eylemdir. Ojenin el becerisi gerektirdiği bilinen bir gerçektir. Kadınlara bu becerinin doğuştan yüklendiği düşünülür. Ancak kimi durumlarda oje için ön hazırlığın yapılmaması halinde bu beceri tek başına yeterli olmaz. İstediğiniz o kusursuz tırnak görüntüsüne kavuşamazsınız. İşte tırnakları ojeye hazırlamak için birkaç tüyo...

    TIRNAKLARINIZI GÜÇLENDİRİN

    Tırnak cilası olsun ya da olmasın, tırnaklarınızın uzun ya da kısa olmasını seviyorsanız, güçlü ve parlak tırnaklar her zaman iyi görünebilir ve genel olarak sağlığınızın iyi olduğunu gösterir. Daha da güçlü olsun istiyorsanız ya da tırnaklarınız güçlü değilse bu önerilere göz atmanızda fayda var.

    VİTAMİN E

    E Vitamini yağı sadece tırnağın durumunu değil, tırnak yatağını da güçlendirir. Bu vitamin, hasarlı ve kırılgan tırnakların onarılması ve düzeltilmesi ile bilinir. Kan dolaşımını ve tırnak büyümesini artırır. Vitamin E yağını doğrudan tırnaklarınıza ve tırnak yataklarınıza uygulayın.

    HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

    Hindistan cevizi yağı iyi bir antioksidandır, bu yüzden tırnakları serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korur. Hindistan cevizi yağı da çok iyi antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Tırnaklara ve çevresindeki cilde sıcak hindistan cevizi yağı sürün ve emilene kadar masaj yapın.

    ELMA SİRKESİ

    Elma sirkesi tırnakları düzeltmek, tırnakları yumuşatmak için çok iyidir ve tırnakların daha hızlı büyümesine yardımcı olur. Bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı sirke ekleyin ve birkaç dakika bekletin. Sonuçlardan memnun olana kadar bunu günlük olarak tekrarlayabilirsiniz.

    ÇAY AĞACI YAĞI

    Çay ağacı yağı çok güçlü bir antiseptik ve antifungal içeriktir. Ancak saf çay ağacını direkt uygulamayın başka bir yağ ile seyreltin. 2 çay kaşığı zeytinyağı, badem yağı veya hindistancevizi yağı ile 2 damla çay ağacı yağını karıştırın, tırnaklara ve çevresindeki deriye uygulayın, birkaç dakika masaj yapın.

    LİMON SUYU

    Kollajen üretimini hızlandıran ve tırnakları güçlendiren limon C vitamini yüklüdür. Limon suyu ayrıca alfa-hidroksi asit içerir. Bu tırnakları hafifletir ve tırnaklardaki mikro çatlakları iyileştirir. Bir limonun yarısını sıkın, 1 bardak ılık suyla karıştırın ve 5-10 dakika bekletin.

    ZEYTİN YAĞI

    Zeytinyağı, tırnakları nemlendirmek ve beslemek için son derece iyidir. Tırnaklara herhangi bir hasar veren ve büyümelerini harekete geçiren E Vitamini yönünden yüksektir. Tırnaklara sıcak zeytin yağı sürün. 5-10 dakika masaj yapın.

    YUMURTA SARISI VE BAL

    Yumurta sarısı yüksek miktarda A Vitamini ve yağ asitleri içerir, bu da zayıf, ince ve kırılgan tırnakların güçlendirilmesinde ve kütiküllerin yumuşatılmasında ve nemlendirilmesinde çok etkilidir. Faydasını daha da artırmak için bal ekleyebilirsiniz. 1/2 tatlı kaşığı ılık balla bir yumurtayı karıştırın. Tırnaklarınıza ve etrafındaki deriye uygulayın. 15 dakika bekletin ve yıkayın.

    KETEN TOHUMU YAĞI

    Keten tohumu yağı yağ asitleri, mineraller ve antioksidanlar açısından yüksektir, bu da bu tırnak büyümesini arttırmak için gerçekten etkilidir. Tırnaklara keten tohumu yağı sürün ve birkaç dakika masaj yapın.

    BADEM YAĞI

    Badem yağı A, B ve E vitaminleri bakımından çok yüksektir. Tırnakları onarır, nemlendirir, besler ve kütikülleri yumuşatır. Tırnaklarınıza ve etrafınızdaki cildinize sıcak badem yağı sürün ve 2-3 dakika masaj yapın.

    JOJOBA YAĞI

    Jojoba yağı birkaç çeşit yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller içerir, bu da bu yağı tırnakların daha güçlü ve daha güçlü yapması için son derece etkili kılar. Tırnaklarınıza ve etrafındaki deriye sıcak jojoba yağı sürün ve 2-3 dakika masaj yapın.

    TIRNAKLARI TEMİZLEMEYİ UNUTMAYIN

    Ojenizi tazeleyecekseniz ya da başka bir renk sürmeyi planlıyorsanız öncelikle eskilerden kurtulmalısınız. Eski ojelerinizi silerken tırnaklarınızdaki oje kalıntıları bırakmamaya özen gösterin. Aynı zamanda tırnak etlerinin çevresinde bulunan oje kalıntılarını da temizleyin. Bu işlem sırasında tırnaklarınızı yıpratmamaya özen gösterin.

    TÖRPÜ VE OJE SÜRME İŞLEMİNİ AYNI GÜN YAPMAYIN

    Eğer evde manikür yapıyorsanız ya da haftada bir kez dahi olsu tırnaklarınızı törpüyle düzeltecekseniz bunu oje süreceğiniz güne denk getirmeyin. Çünkü birçok kişinin uygulamasının aksine törpü ojenin kalıcılığını azaltıyor. Törpü işlemini yaptıktan sonra tırnakların kendisini toparlayabilmesi için sadece bir kat cila sürebilirsiniz.

    ŞEFFAF OJE ADIMINI ATLAMAYIN

    Oje sürmeden önce şeffaf bir oje uygulayarak baz oluşturun. Bu ojenin renginin belirginleşmesinin yanı sıra koruyucu bir katman görevi üstlenir. Bu adım aynı zamanda tırnak sağlığı açısından da önemlidir. Çünkü şeffaf oje tırnakta oluşabilecek sararma ve oje izlerini önler.


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler