HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş'ın istifasını bilmişti! CHP'li Yarkadaş'tan Albayrak ve Gümüşdağ iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen talimatı beklediğini iddia ederek gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu iddia sonrasında Topbaş bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıklamıştı. CHP'li Yarkadaş'tan bir bomba iddia daha geldi ve Topbaş'ın yerine başkan olmak isteyen iki ismi açıkladı.

Kadir Topbaş'ın istifasını bilmişti! CHP'li Yarkadaş'tan Albayrak ve Gümüşdağ iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Göksel Gümüşdağ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başkan olmak istediğini öne sürdü.

Yarkadaş, önceki gün İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelen talimatı beklediğini iddia etmişti.

Topbaş ise dün basın toplantısıyla istifa ettiğini duyurmuştu.

'İKİ DAMAT ADAY'

Yarkadaş, istifanın ardından Twitter hesabından bir iddiasını daha paylaştı.

Yarkadaş, kimi kastettiğini anlattı: “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığının en güçlü adayı İBB 2’nci Başkanvekili olan Göksel Gümüşdağ. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kayınbiraderi (Emine Erdoğan’ın ağabeyi) Hasan Gülbaran’ın damadı olan Gümüşdağ’ın yanı sıra Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da İBB’yi istiyor. Bu nedenle ‘Erdoğan, ülke yönetiminin aynı anda iki damadı kaldırmayacağını bilir’ diye yazdım.”

'CHP'YLE BAŞBAŞA'

Yarkadaş, Gümüşdağ’ın bir adım önde olduğunu belirterek,“Erdoğan ince eleyip sık dokumak zorunda. Kadir Topbaş’ın kişisel oyu yüzde 4… AKP ile CHP şu anda yüzde 40’a 40 oldu. O yüzden AKP için İstanbul çantada keklik değil. Topbaş’ın istifasının artçı sarsıntıları da gelecek” diye konuştu. (Gazete Duvar)


En Çok Aranan Haberler