HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sedat Peker'e Trabzonspor taraftarından tişörtlü destek

Bir grup Trabzonspor taraftarı tribünde "Reis Sedat Peker Bir Umuttur Yaşamak" yazılı tişört giydi. Trabzonspor ile Alanyaspor arasında oynanan futbol maçında, kale arkası tribününde bir grup taraftarın giydiği tişörtlerdeki bu ifade dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere, hafta içinde gündeme gelen bir işkence videosu büyük tepki çekmiş ve Sedat Peker Twitter hesabından yayınladığı bir video ile kan donduran o görüntülere ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Sedat Peker'e Trabzonspor taraftarından tişörtlü destek

Trabzonspor ile Alanyaspor arasında oynanan maçta, kale arkası tribününde bir grup taraftara giydirilen tişörtlerde "Reis Sedat Peker Bir Umuttur Yaşamak" yazısı yer aldı.

Trabzonspor'un evinde ağırladığı Alanyaspor maçında, kale arkasındaki bir grup taraftar suç örgütü liderliğinden yargılanan Sedat Peker'e yönelik bir göndermede bulundu. Sıra sıraya dizilen taraftarlar giydikleri tişörtlerde "Reis Sedat Peker Bir Umuttur Yaşamak" yazısını meydana getirdi.

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEM YARATTI

Geçmişte suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla cezaevinde yatan ve daha sonra serbest bırakılan Sedat Peker'in 'adamları' olduğunu iddia eden bir grup, döverek kanlar içinde bıraktıkları bir adamın videosunu sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Sedat Peker de sosyal medya hesabı üzerinden bu paylaşımı retweet etmişti. Görüntülerin önce sosyal medya ardından da haber sitelerinde geniş yer bulması üzerine bir video kaydeden Peker, Twitter hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

Peker açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı;

"BİR UMUTTUR YAŞAMAK"

"Sosyal medya mecralarında ismiminde geçtiği bazı şiddet görüntüleri dolaşmaktadır. Bunu yapanlar benim yakınlarımsa kurmak istediğim yeni düzene bu yaptıklarıyla destek olmayıp sadece köstek olduklarını bilmek isterim. Bunu yapanlar düşmanlarımsa ve şahsıma yaptıkları algı çalışmalarında farklı bir boyuta geçtilerse, onları da ebediyete kadar lanetlerim. Sosyal medyada bu iğrenç algı çalışmasını yapanlar, bunlara alet olanlar aslında bu görüntülerden çok daha fazla şiddeti bence hak ediyorlar. Ancak çok uzun senelerden bu yana kurmak istediğim yeni bir düzenim ve hayallerim var. Bu yüzden dolayı şiddeti reddediyorum, tüm sevenlerimden akrabalarımdan da bu konuya hassasiyet göstermelerini tüm kalbimle rica ediyorum. Her zaman söylediğim gibi 'Bir umuttur yaşamak' diyerek sizleri yüce Allah'a emanet ediyorum."

'SORUŞTURMA BAŞLATILDI' İDDİASI

Tepki çeken görüntülerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sedat Peker hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler