KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüp bebek tedavisi için geç kalmayın!

    Tüp bebek tedavisine olan talep her geçen gün daha fazlalaşıyor. En önemli nedeni ise hastaların tüp bebek tedavisinin ne olduğu konusunda daha çok bilinçli hale gelmeleridir. Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, tüp bebek tedavisi hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunarak, özellikle bebek sahibi olmak isteyenleri geç kalmamaları konusunda uyardı.

    Bunun yanı sıra tüp bebek tedavisindeki gelişmeler ve Türkiye’deki hekimlerin başarıları da talebin artmasına önemli derecede etkiliyor. Kadın

    Her geçen gün tüp bebek tedavisine katkı sağlayacak yeni bir destek, tedavi yöntemi geliştirilmekte ve tüp bebek tedavisindeki başarı oranı arttırıyor. Örneğin; son zamanlarda embriyolardaki genetik tanı çok daha sık kullanılmaya başlandı. Bu sayede tüp bebek tedavisine iki şekilde katkı sağlandı.

    Birincisi; embriyoların genetiği incelenip aileden geçme ihtimali olan genetik hastalıklar incelenerek daha sağlıklı bir bebek dünyaya getirilmesi sağlanıyor.

    İkinci olarak da; tüp bebek tedavisindeki başarısızlıkların sebepleri bulunarak sağlam embriyonun seçilmesi gerçekleştiriliyor. Tüp bebek tedavisinde vücut savunma sistemleri yani ‘immünite sistemi’ önemli bir rol oynuyor. Çünkü embriyonun anne rahminde tutunması için anne rahmi ile embriyonun uyum sağlaması gerekir.

    Bu açıdan immünoloji önem kazandığından bunun altında yatan sebepler araştırılmaya başlandı ve ilk etapta lenfosit ile gebelik aşıları uygulamasına başlanıldı.

    TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE GEBELİK AŞISI NEDİR?

    Gebelik aşıları ilaçlardan, anneden ya da babadan alınan az miktarda kan ile yapılabiliyor. Bu aşılar direkt rahim içine ya da annede cilt altına uygulanabilir. Buradaki amaç ise anneyi embriyoya alıştırmaktır. Annenin embriyoyu kabul etmesi için önce ikisinin birbirini tanımasını sonra da reddetmemesini sağlar.

    ÇOK SAYIDA TEST MEVCUT

    Tüp bebek tedavisinde embriyonun tutunmasını gerçekleştirmek için birden fazla teknik kullanılır. Önemli olan bu yöntemlerden hangisinin hangi kişiye daha uygun olduğunu belirlemektir. Tüp bebek başarısızlıklarının sebebini bulmak için geliştirilen çok sayıda test mevcuttur.

    Yapılan bu testler ve kontroller sayesinde gebeliğe ve bebeğin tutunmasına engel olacak sorunlar ortadan kaldırılabiliyor. Annenin yumurta ve babanın sperm kalitesini artırmak amaçlı bazı antioksidan ve yan ürünler kullanılabiliyor. Sonuç olarak rahmin, yumurtanın ve spermin maksimum iyi olduğu an yakalandığında gebelik açısından da yüksek şanslara ulaşılmış oluyor.

    PES ETMEYİN!

    Tüp bebek tedavisinde başarısız olan aileler kendilerini mümkün oldukça üzmemeliler. Eğer başarısız bir tedavi gerçekleştiyse çok vakit kaybetmeden yeni tedaviye başlamalılar. Çünkü ilerleyen zamanlarda yumurtalık rezervlerinde azalma, sperm kalitesinde düşme gibi sorunlar yaşanabilir ve çocuk sahibi olmak imkânsız hale gelebilir.

    Prof. Dr. Fatih Şendağ
    Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı

    www.fatihsendag.com
    Facebook: @profdrfatihsendag
    Instagram: @prof.dr.fatihsendag
    YouTube-Prof. Dr. Fatih Şendağ

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler