KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüp mide ameliyatı maceram! 1 ayda 11 kilo verdim

    Ameliyata karar verme aşamasından, doktor seçimine mide küçültme ameliyatı sırasında yaşadığım tüm tecrübelerimi Mynet okurları için aktaracağım. İlk yazım, ameliyat süreci ve taburcu olduktan sonra yaşadıklarım ve tabii ki ilk ayda kaç kilo verdiğim hakkında oldu.

    Merhaba,

    Ben Çiğdem. Geçtiğimiz ay 25 Haziran tarihinde tüp mide operasyonu geçirdim. Ameliyata 97 kilo ile girdim ve bir ay içinde 10 kilo kaybettim.

    Mynet Kadın okuyucuları için bu süreci aylık şekilde sizlere aktaracağım. İlk yazım biraz uzun oldu çünkü ameliyata karar vermem ve doktor seçimi konuları da yer alıyor. Sorularınız için yazının altına ulaşım bilgilerimi ekleyeceğim. Bu konuda çekinmeden soru sorabilirsiniz.

    1

    Solda 23 Mayıs 2018 - Sağda 21 Haziran 2018

    Nasıl karar verdim?

    Ameliyata karar verme sürecim bir anda oldu. Öncesinde kendimin farkında değildim. Ama sürekli artan beden ölçüm ve rahatlıkla kıyafet bulamamam beni alarm durumuna soktu.

    Ve 'Ağır Yaşamlar' belgeseli... Sadece bir defa izledim ve ben de böyle mi olacağım diye dehşete düştüm.

    Doktor seçimim

    Hemen doktor araştırmaya başladım. Görüştüğüm doktorların ünlülerin ameliyatını yapanlar oldu. Bir de uzun süredir takip ettiğim şu an ameliyatımı yapan doktorumun yanında koordinatörlük yapan Başak Şekerpare'yi zayıflatan ve pek çok hastalığını iyileştiren Prof. Dr. Halil Coşkun ile görüştüm. Toplamda 5 doktorluk görüşmeden sonra hem tam donanımlı ekibiyle hem de kendi yaklaşımıyla bana çok güven veren Dr. Halil Coşkun'la bu yola girmeye karar verdim.

    Ameliyat ettiği hastaların hiç birinde kayıp ya da ameliyata bağlı komplikasyonlar yaşamamış olması ve bu konuda ABD'de obezite merkezlerinde eğitim alıp tecrübe kazanması da kendisine verdiğim güveni pekiştirdi.

    Doktor konusunu buraya detaylı yazıyorum çünkü ne yazık ki bu konuda tecrübesiz cerrahlara ameliyat olan hastalar, üzücü sonuçlar yaşayabiliyor.

    #tüpmide hikayesini adım adım takip ettiğiniz sevgili Çiğdem’in ilk kontrolü hocamız #profdrhalilcoşkun tarafından yapıldı. Her şey çok güzel olacak dedik, oluyor ✌???????????????? ••••••••••• #bariatriklab #gastrikbypass #revizyon #revizyoncerrahisi #metabolikcerrahi #midebalonu #obezitekaderinizdegil #kiloverme #beforeandafter #beforeafter #obezitecerrahisi #profdrhalilcoşkun #drhalilcoşkun #tüpmide #şekerhastalığı #gastricbypass #gastriksleeve #diyabetcerrahisi #egzersiz #bariatrikekip #istanbulbariatrik #bariatrikcerrahi #mideküçültme #istanbulobezitecerrahisi #diyabet #obezite #istanbulobezitemerkezi #sleevegastrektomi #saglikliyasam

    Obezite ve Metabolik Cerrahi (@bariatriklab)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Ameliyattan sonra ilk kontrol

    Gelelim ameliyat sürecine...

    Ameliyat tarihinden önce doktorum endoskopi çekerek öncesinde her hangi bir mide rahatsızlığım var mı kontrol etti. Sonrasında detayı bir tetkik yaptırdım. Kalp ritmi ölçümü, detaylı kan tahlili, nefes ölçümü, ciğer filmi çektirdim. Demir ve D vit düşük olduğu için takviye aldım.

    Ameliyattan1 hafta öncesinde de Bariatrik Lab'ın diyetisyeni Nida Yıldız ile görüştüm. Ameliyat sonrası sıvı beslenme konusunda detaylı bir eğitim aldım. Ameliyata hazırlık için beslenme planı hazırlandı. Ve böylelikle geri sayım başlamış oldu...

    25 Haziran günü sabah hastaneye gittik yatış işlemlerim yapıldı. Ve ameliyat saatine kadar serum aldı. Akşam 16:00 gibi ameliyata girdim. Uyanıp odaya çıkmam 19:00'u buldu. O akşam narkozun etkisiyle çok fazla detay hatırlamıyorum. Sürekli uyukladım. Tek olumsuz denebilecek durum gece istifra etmem oldu ki bu beni o gece çok rahatlattı.

    Ertesi günün sabahı hemşirelerin yardımıyla yürüyüşe kalktım. Ne ağrı ne de açlık herhangi bir hissim yoktu. Tabii sürekli serumla beslenip ağrı kesici almamın da etkisi var.

    Ayağa kalktıktan sonrası hızla bir iyileşme süreci yaşadım. Her gün daha da iyi olduğumu çok net bir şekilde hissedebildim.

    İkinci günün sonunda kendi işlerimi halledebilecek kadar iyiydim. WC'ye kendi başıma gidebildim. Koridorda refakatçimin desteği olmadan 3 4 tur yürüyüşler yapabildim. Bunlar ameliyattan sonraki küçük mutlu eden zaferler. O gün diyetisyenim beni ziyarete geldi. Taburcu olmadan önce beslenme şeklim hakkında bir tekrar yaptık. (Gerçekten çok zarif bir hareketti bu)

    Taburcu olmadan önce sıvı kaçak testine girdim. Günlerdir ağzıma bir şey sokmayıp ilk içtiğim şeyin o şerbetli sıvı olması biraz zorladı. Kaçak testini de başarıyla geçtikten sonra doktorum yanıma geldi ve yavaş yavaş su içmeye başlayabileceğimi her şeyin yolunda çok başarılı bir ameliyat geçirdiğimi söyledi. Doktorum ameliyattan sonra da gelmiş ama ben o kısmı hatırlamıyorum :)

    43erd4redfc

    Su içebileceğim haberinin sevinciyle kalktım elimi yüzümü yıkadım, kirden berbat hale gelmiş saçlarımı topladım. Temiz pijamaları giydim. Kendime çeki düzen verdim. Su içme seromonisine hazırlık yaptım. Ve ilk yudumu içtim. İçtim ama bu benim bildiğim gibi değil... Midem tıkalı lavabo gibi! Bir yudum sudan sonra ağızdan gaz çıkarma isteği, midemde tuhaf hareketler... İlk defa o an panik oldum. Süreç boyunca bir an yanımdan ayrılmayan çok sevdiğim bir yol arkadaşım olan Başak Şekerpare, bunun çok normal olduğu vücudun şu an tepki verdiğini bir iki güne normale döneceğimi söyledi. Ki dediği gibi de oldu. Eğer bu ameliyatı olmayı düşünüyorsanız sizin de böyle ilginç tecrübeleriniz olacak. Önceden hazırlı olmanızda yarar var .

    Ve eve çıktım...

    Eve çıktığım gün kilo verme sürecindeki ilk gün sayılıyor. Alınan sıvılar protein ağırlıklı, laktozsuz süt, ayran, kefir (ben içemedim), barifit (bariatrik operasyon geçirenlere özel protein tozu), bir de tülde süzülmüş sütlü kabak çorbası.

    Sıvı beslenme dönemi en çok korktuğum dönemdi. Acıkırım, sıkılırım diye endişe ediyordum. Ama hiç korktuğum gibi olmadı. Hatta püreye geçtiğim ilk zaman, keşke sıvıda kalsaydım diye iç çektim.

    Sıvı dönemin sonunda yani 2 haftalık süreçte 5,7 kilo verdim.

    Bu mutlu anı da da diyetisyenim ile ölümüzleştirdik :)

    Püre dönemi

    2 haftanın sonunda püre döneme geçtim. İşte bu benim en zorlandığım aşama oldu. Bu dönemde özetle protein besinleri püre şeklinde tüketiyorsun. Kıymalı sebze yemeği, menemen gibi şeyleri yiyeceğim için çok mutlu olmuştum. İlk günler yediğim her şeyin lezzeti inanılmaz aşırı geldi. Tatları çok rahatsız etti. Ağzıma minik bir lokma atıyorum hem aşırı doyma hissi hem de lezzetin yoğunluğu beni biraz yordu. Ama bu da çok normalmiş. O kadar süre ağzıma giren en aromatik tat ayran oldu. 3-4 gün sonra bu durum da geçti ama öğünde yemem gereken 3 kaşığı henüz yiyemedim.

    1. haftanın sonunda 3 temel öğünümü protein besinlerle yaparken, ara öğünlere de şeftali püresi, muzlu süt gibi alternatif lezzetler kattım. Şu aralar en sevdiğim şey şeftali oldu. Yumurtanın verdiği mutsuzluğu şeftali ile dengeliyorum.

    Dün (30 Temmuz 2018) gittiğim birinci ay kontrolünde, 9'u yağdan olmak üzere toplamda 11 kilo verdim.

    Çok sorulan sorular...

    Ameliyat ücreti ne kadar?

    Bu ameliyat için sabit bir fiyat yok. Karar verdiğiniz doktor, hastane, sizin kilonuz, kiloya bağlı bir hastalığınızın olup olmadığı... Bunların hepsi ücreti etkileyen sebep. Lütfen bu konuda doktorla görüşün.

    Ameliyattan ne kadar süre sonra işe başladım?

    Taburcu olduktan sonra 1 hafta evde raporlu kaldım. Ama daha önce de başlayabilirmişim. Biraz halsziliğin dışında zorlayan herhangi bir durum olmadı.

    İlk 1 ayda spor yaptım mı?

    Doktorum henüz spor yapmama onay vermediği için günlük yürüyüş yaptım. Bu ilk günler 3 bin adımda kalıyordu (yoruluyordum) şimdi 10 bin adımı rahatlıkla yürüyorum.

    Saçım döküldü mü?

    Hayır bende saç dökülmesi olmadı ama ilerleyen zamanlarda da olabiiyormuş. 2. ay sonunda bu soruyu tekrar yanıtlarım.

    Sarkma oldu mu?

    Şu an için herhangi bir deformasyon durumu olmadı. Bu soruyu da ilerleyen aylarda tekrar cevaplarım


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler