FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk şirketler Kırım’a geri dönüyor

Kırım parlamentosunun Sağlık, Tatil ve Turizm Komitesi Başkanı Aleksey Çernyak, Türk şirketlerinin aktif olarak yarımadada çalışmalar başlattığını belirtti.

Türk şirketler Kırım’a geri dönüyor

Sputnik’e açıklamasında, 26 Haziran’da açılması planlanan Yalta-İnturist otelinin özel çocuk su parkını örnek gösteren Çernyak, "Bu eşsiz su parkı Karadeniz kıyısında yer alıyor. Uluslararası Türk şirketi Polin Waterparks tarafından tasarlanarak inşa edildi. Bu şirket, su eğlence parkları alanında dünya liderlerinden biri. Yabancı şirketlerin Batı’nın yaptırım politikasından korkmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çeşitli ülkelerden yatırımcıların son zamanlarda Kırım’ın sağlık ve tatil sektörüne büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Çernyak "Yatırımcılardan biri geçtiğimiz günlerde Kırım’daki sanatoryumlardan birine birkaç milyar euro yatırım yapmayı teklif etti" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği (AB), Kırım ve Sivastopol'un ilhakından dolayı Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini bir yıl uzatmıştı. Buna göre, uzatılan yaptırımlarla AB vatandaşları ve şirketlerinin Kırım ve Sivastopol bölgelerindeki faaliyetleri sınırlandırılıyor.

AB'ye Kırım ve Sivastopol'dan ürün ithalatına izin verilmiyor. Hiçbir AB vatandaşı veya AB şirketi, Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor. Bu bölgelerdeki şirketlere finansman sağlayamıyor. Avrupa'nın turistik yolcu gemileri Kırım ve Sivastopol'daki limanlara acil durumlar dışında uğrayamıyor.

Kırım bölgesinde ulaşım, telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde kullanılacak bazı mal ve teknolojiler ihraç edilemiyor. Özellikle petrol, doğal gaz ve maden arama, çıkartma ve üretimine yönelik teknoloji sağlanması engelleniyor. Bu sektörlere, teknik destek, inşaat ve mühendislik faaliyetleri verilmiyor. Sputnik/CNNTürk

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler