HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter yeni özellik duyurdu: Video Web Sitesi kartı

Twitter, yeni özelliğini an itibariyle duyurdu. Twitter'ın duyurduğu Video Web Sitesi kartı, özellikle şirketlerin yönettiği kurumsal Twitter hesapları konusunda yeni nesil bir görünüm sunuyor. Hedef ve amacı, hedef kitlelerde merak uyandırma, direkt olarak web sitesine çekmesini sağlamak. Peki, Twitter'ın yeni özelliği Video Web Sitesi Kartı nedir, nasıl çalışır? İşte Twitter'ın yeni özelliği hakkında her şey!

Twitter yeni özellik duyurdu: Video Web Sitesi kartı

Twitter kullanıcılarını, markalardan her geçen gün daha fazla kişiselleştirilmiş etkileşimler bekliyor. Twitter'ın yeni özelliği incelendiğinde, markalardan, dijital dönüşüm yolunun çeşitli aşamalarında tüketicilere daha sorunsuz kullanıcı deneyimi için yeni özellikler duyuruldu. Bugün, Twitter’da, markaların yayınladığı videoyu izleyerek ilgili konu hakkında daha fazla bilgi edinmek veya anında harekete geçmek için kullanıcıları markanın web sitesine çekmeyi başaran ve bu yönde geliştirilen Video Web Sitesi Kartı’nı, Twitter tanıttı. Bu yaratıcı format, markalara Twitter’da videonun gücünü kullanarak, hedef kitlelerinde merak uyandırmayı ve böylece onları kendi web sitelerine çekmesine imkan tanıyor. Hayranların ilgisi video ile sona ermeden web sitesine yöneliyor.

Bir şirket, kullanıcıları Twitter’da yayınladığı yaratıcı bir videonun gücüyle web sitesine çeken Video Web Sitesi Kartı’nı, First View’ün yüksek erişimi ile birleştirmek isteyebilir. Bu doğrultuda, bu birleşme bir ürün lansmanını duyurmak, gezginleri bahsi geçen tatil lokasyonu hakkında daha fazla bilgi almak için yönlendirmek veya yeni bir video oyunun satışlarını artırmak üzere oyun oynamaya davet etmek için kullanılabilir. Video Web Sitesi Kartı, tüketicinin içerikle etkileşime geçmesi, içerik hakkında daha fazla bilgi alması ve bundan diledikleri şekilde faydalanması önünde bulunan engelleri kaldırıyor.

TWITTER'IN YENİ ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR? VİDEO WEB SİTESİ KARTI NEDİR?

Şirketler kullanıcıları videonun gücüyle web sitesine çeken Video Web Sitesi Kartı ile şunları yapabilir: Twitter hesabı olan şirketler, markalarının değerini, ürününü veya hizmetini sergileyen 360 derece otomatik oynayan videolar ile nitelikli tüketicileri cezbedebilir. Beta sürümünde incelediğimizde, Video Web Sitesi Kartı mobil video reklamlar söz konusu olduğunda sektöre kıyasla 2 kat daha fazla tıklanma oranı elde etti.

Müşteriler beklerken onların ilgilerini canlı tutabilirsiniz. Mobilde video, ekranın üst kısmına oynamaya devam eder ve bu esnada web sitesi altta yüklenir. Bu deneyimi birleştirerek, siteyi daha yüklenirken hızla terk eden kullanıcı sayısının önemli ölçüde azaldığını gördük. Hatta beta katılımcıları, sektör standartlarının üstüne çıkarak kullanıcıyı muhafaza etme oranlarında ortalama %60’lık bir artışa tanık oldular.
Video Web Sitesi Kartı, otomatik oynatma videosu, kişiselleştirilebilir bir başlık ve büyük bir hedef sekmesi ile eşleştirilmiş olan hedef URL’yi içeriyor.

Reklamcılar, optimizasyon amacıyla bu özelliği; video görüntülemeleri, web sitesi tıklamaları veya bilinirlik hedefleri için çalıştırmak arasında seçimi kendileri yapabiliyor. Örneğin bir film stüdyosu yeni bir film piyasaya sürmek istediğinde, ilk hedefi filmin bilinirliğini artırmaksa, Video Web Sitesi Kartı’nı fragman görüntülemeleri için optimize edebilir. Daha sonra kampanya ilerleyip film gösterime girdiğinde ve asıl hedef bilet satışlarını artırmak olduğunda da, bu sefer özelliği, web sitesi tıklamaları için optimize edebilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler