HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ubisoft, Arapça’ya kucak açtı

Ubisoft, yeni oyunu Far Cry 5’te Arapça dil desteğine yer vereceğini açıkladı. İşte detaylar.

Ubisoft, Arapça’ya kucak açtı

Ülkemizdeki oyun severlerin en çok yakındıkları konulardan birisi de çıkan hit oyunlarda Türkçe dil desteğine yer verilmiyor olması. Geçmişte hiç bir oyunda Türkçe metin desteği daha bulunmazken, günümüzde ise bu durum biraz değişti. Zira artık Sony, hemen hemen geliştirdiği tüm yapımlarda Türkçe metin hatta ses desteğine de yer veriyor. Sony haricinde Total War serisi, FIFA serisi ve PES serisi de artık Türkçe metin desteği ile satışa sunuluyor. Ne var ki Türkiye’de oyun sektörünün hacim kazanmasına karşın hala Türkçe’yi ikinci plana atan firmalar mevcut. Ubisoft, Activision ve Take Two bunlardan sadece birkaçı.

Özellikle Ubisoft imzası taşıyan serilerin ülkemizde hayli popüler olduğunu söylemek mümkün. Fakat Ubisoft buna rağmen, senelerdir oyunlarında Türkçe metin desteğine yer vermiş değil. Aslında Türk oyun severler dil desteği için çeşitli imza kampanyaları da oluşturmuştu. Fakat bu girişimlerden bir sonuç alınamadı.

Türkçe’yi senelerdir görmezden gelen Ubisoft, sürpriz bir hamleyle önümüzdeki dönemde yayınlanacak olan Far Cry 5’te Arapça metin desteğine yer vereceğini açıkladı. Açıklama Ubisoft’un Orta Doğu Dijital Medya Yöneticisi Bayek Teffaha’dan geldi. Teffeha, şahsi twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, Far Cry 5’te Arapça alt yazı ve menü desteğinin olacağını belirtti. Ne diyelim, darısı Türkçe’nin başına.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler