HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ürdün ile NATO arasında stratejik ortaklık

Ürdün ile NATO arasında stratejik ortaklığı güçlendirmek için savunma ve siyasi işbirliğini arttırma konusunda anlaşma sağlandı

Ürdün ile NATO arasında stratejik ortaklığı güçlendirmek için savunma ve siyasi işbirliğini arttırma konusunda anlaşma sağlandığı bildirildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, başkent Amman'da ülkesini ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Taraflar arasında işbirliği ile bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Ürdün ile NATO arasında stratejik ortaklığı güçlendirmek için savunma ve siyasi işbirliğini arttırma konusunda anlaşma sağlandı.

Safedi, görüşme sırasında Ürdün'ün bölgede barış ve istikrarın tesisi için çalışmak adına NATO ile işbirliğine ve stratejik ortaklığı derinleştirmeye önem verdiğini belirtti.

Filistin davasına da değindiklerini aktaran Safedi, bu konunun başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını içeren iki devletli çözüm ile halledilmesi gerektiğini kaydetti.

Görüşme sırasında Suriye meselesinin de masaya yatırıldığını söyleyen Safedi, savaşın çözümünün askeri olmadığını, halkın kabul edeceği şekilde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca siyasi çözüme ulaşılması için çabaların arttırılması gerektiğini belirtti.

Suriye halkının acılarının sona erdirilmesi gerektiğine dikkati çeken Safedi, Doğu Guta'daki felaket göz önüne alındığında bunun bir an önce gerçekleşmesi gereken öncelikler arasında bulunduğunun altını çizdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Ürdün ile güçlü ilişkiler olduğunu belirterek, bunun bölgede güvenlik ve istikrarın tesisinde, terörle mücadelede önemli olduğuna işaret etti.

Stoltenberg, NATO'nun ortaklık, işbirliği ve karşılıklı eğitim programları aracılığıyla Ürdün ile ilişkileri daha fazla güçlendirmek istediğini kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler