YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Üreticisinden püf noktalar: Sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır?

    Market ya da raflarda yerini alan zeytinyağlarını mutfağınıza sokmamak için bu bilgilere ihtiyacınız var. İşte uzmanından tüyolar!

    20 TL'den aşağı olan zeytinyağlarından uzak durun. Zeytinyağının maliyeti son zamanlarda oldukça arttı. Ucuza satılan zeytinyağları ise bir önceki hasattan olabilir ya da gerçek bir zeytinyağı değildir. Raflarda ucuza dizilen zeytinyağlarına yanaşmayın!

    yağ

    Ulysses Zeytinyağı'nın kurucusu Ercan Dalkılıç'ın araştırmasına göre, gerçek zeytinyağı tamamen donar. Donmuş zeytinyağı ısı gördüğünde ise yavaş yavaş erimeye başlar. Aldığınız zeytinyağını test edin. Eğer donmuyorsa, ne yazık ki gerçek değildir.

    Eğer zeytinyağından şüphelendiyseniz bu kimyasal yöntemi deneyebilirsiniz: Bir çay bardağının yarısına zeytinyağı yarısına da tuz ruhu katın. Ardından çay kaşığı ile hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın. Eğer bardaktaki karışımın rengi pembe-kırmızı arası bir renge dönüşürse zeytinyağı sahtedir.

    yağ2

    Bilmediğiniz üreticilerden zeytinyağı almamanız daha doğru değildir. Güvendiğiniz ve bildiğiniz markalardan alışveriş yapmaya özen gösterin.

    yağ3

    Zeytinyağı kokusuz değildir. Kokladığınız zaman zeytin meyvesi kokusu almalısınız. Tattığınızda ise genzinizde asidik bir yanma hissetmelisiniz. Asit oranı düşük olan yağlarda yanma hissi azdır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler