HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÜsküdarÜmraniye Metro Hattı Açılış Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan : (3) - "Esasen son Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Eğer bu konuda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse, inanın bana gerisi gelecektir. Bu konuda elde edeceğimiz başarı ise Müslümanlar için bir dönüm noktası olacaktır. Bunun için önce biz Türkiye ve Türk milleti olarak kendimizi toplayacağız. Sonra da tüm kardeşlerimizle toplanacağız. Birbirimizle kenetleneceğiz, Allah'ın izniyle zafere yürüyeceğiz" - "Biz, uyuyan bir

ÜsküdarÜmraniye Metro Hattı Açılış Töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kudüs kararının İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisi olduğunu belirterek, "Eğer bu konuda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse, inanın bana gerisi gelecektir. Bu konuda elde edeceğimiz başarı ise Müslümanlar için bir dönüm noktası olacaktır. Bunun için önce biz Türkiye ve Türk milleti olarak kendimizi toplayacağız. Sonra da tüm kardeşlerimizle toplanacağız. Birbirimizle kenetleneceğiz, Allah'ın izniyle zafere yürüyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu" olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye metrosunun açılışı dolayısıyla Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de müminleri kardeş olarak tarif ettiğini; Kur'an-ı Kerim'de "Onlar haklarına tecavüz edildiği zaman birlik olup karşı koyanlardır." buyurduğunu belirtti.

Bugün Kudüs'te bir taciz, tecavüz, zulüm, haksızlık, hadsizlik ve tam anlamıyla bir edepsizliğin olduğunu, onun için bugün her zamankinden çok kenetlenmeye, istişare etmeye ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Kudüs'ün, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin remzi, Kudüs'ün Davut Aleyhisselam'ın fethettiği, Süleyman Peygamber'in şekillendirdiği, Hazreti İsa'nın göğe, Hazreti Muhammed'in miraca yükseldiği yer olduğunu aktardı.

Buna rağmen Kudüs'ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeye çalışmanın, hiçbir inanç sisteminin bilhassa da Müslümanların kabul edebileceği bir durum olmadığını dile getiren Erdoğan, "Biz Kudüs kelimesini, coğrafi tanımının çok ötesinde, fiziki sınırlarını aşan bir anlamla kalplerimize ve zihinlerimize kazıdık." diye konuştu.

Şair Mehmet Akif İnan'ın Mescid-i Aksa şiirinin "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde / Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu / Varıp eşiğine alnını koydum / Sanki bir yer altı nehir çağlıyordu." mısralarını okuyan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir nehir gibi akan gözyaşları arasında Kudüs'e sahip çıkma sorumluluğu ile şu anda karşı karşıyayız. Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak, bunu Kudüs'ten başlatmalıyız. Bizim için Mekke meşar, Medine şiar, Kudüs şuur, İstanbul şiirdir. Mekke ve Medine'ye bir alternatif olmadığı gibi Kudüs'ün de bir başka alternatifi yoktur. Dolayısıyla bu şehirden vazgeçmek diye bir şey de bizim lügatimizde bulunmuyor. İşte bunun için Kudüs onurumuz, izzetimiz ve kırmızı çizgimizdir. Kudüs artık her Müslüman kul, her Müslüman memleket için başarıyla verilmesi gereken bir imtihandır.

Kudüs, Türkiye'nin, Filistin başkentidir. Şu anda işgal altındadır. İşgal altında olması hasebiyle resmi adımlar belki atılamıyor ama bilsinler ki Kudüs bizim başkentimizdir ve Doğu Kudüs zaten başından beri ilan ettiğimiz bizim Filistin başkentidir."

- "Kudüs kararı, Ortadoğu'nun kucağına atılmış yeni bir bomba"

Amerika'nın Kudüs kararının, Ortadoğu'nun kucağına atılmış yeni bir bomba olduğunu ifade eden Erdoğan, bu kararın Müslümanların hassasiyetlerini yönelik yeni bir törpüleme operasyonu olduğunu dile getirdi.

Son bir asırdır İslam dünyasına, yalnız Mescid-i Aksa'yı, Kubbetül Sahra'yı değil, bütün Kudüs'ün unutturulmaya çalışıldığını aktaran Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"(Bugün oralarda olaylar çıkıyor, gitmeyin). Bu tür telkinlerle, Müslümanları Kudüs'ten uzak tutabilen sinsi plan elbette orayı bizim olmaktan da çıkarabilir. Biliyorsunuz morfin vurulan kişi acı hissini kaybettiği için orayı kesip atsanız da farkında olmaz. Kudüs'ümüze ve onun nezdinde hepimize göz dikenler adeta ellerinde morfin dolu şırıngalar peşimizde geziyorlar. Bir gün bakıyorsunuz Afganistan, bir gün Suriye, bir gün Filistin, bir gün Arakan, oluk oluk kan akıtılarak vücudumuzdan ayrılıyor.

Annesi ile kucağındaki o yavru, dipçiklerle o vuran terörist İsrailli askerler... Bunlar devlet terörü estiren kişiler. Bunlar kadınlara saldıracak kadar hain, alçak. Bunlar ambulanstaki yaralı Filistinli'yi oradan çekip alıp, sürüyerek götürecek kadar hain. Bizi kendi içimizde mezhepçilik, ırkçılık fitneleriyle oyalayanlar, topraklarımızın altını sömürmek için üzerimize ölü toprağı atıyorlar. Şu anda Kudüs'ün feryadı bizi kendimize getirmiyorsa, bundan sonra gelecek hiç bir tehdit bizi bu rehavetten uyandırmaya yetmeyecektir. Müslümanlar ve insanlık bizden kınamaktan daha öte bir adım bekliyor. Şayet bu son adımın ardından Kudüs'te hiç bir şey değişmezse, Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail askerleri 1969'da Mescid-i Aksa'da büyük bir yangına sebep olduklarında dönemin İsrail Başbakanı'nın "O gece sabaha kadar korkudan uyuyamadım. Zannediyordum ki Müslümanlar dört bir taraftan İsrail'e gelecekler. Lakin sabah oldu ve korkulan yaşanmadı. İşte o zaman idrak ettim ki biz dilediğimizi yapabiliriz zira bu ümmet uyuyan bir ümmettir." dediğini hatırlattı.

"Biz, uyuyan bir millet olmadığımızı göstermek durumundayız." diyen Erdoğan, onun için aynen 15 Temmuz'da nasıl FETÖ'nün o darbeci hainlerine, alçaklarına bu millet gerekli cevabı köprünün başında verdiyse, şimdi de Allah'ın izniyle Kudüs için vereceğini söyledi.

Bu olaydan ve sözlerden yaklaşık 50 yıl sonra, bundan birkaç gün önce bir Batılı ülke muhabirinin "Müslümanlardan çok büyük tepki ve çatışma bekliyorduk. Birkaç küçük sürtüşme dışında korkulan olmadı." dediğini anlatan Erdoğan, telin etmenin, şimdiye kadar işgali ve zulmü durdurmadığını, kınamanın, kızmanın, bağırmanın bundan sonra da işgali ve zulmü durduramayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kimse Müslümanlara hakkını vermez. Hakkımızı kendimiz almak zorundayız. Bosna'da, Irak'ta, Suriye'de, Arakan'da Müslümanlar haklıydı ama kazananlar hep gücü elinde bulunduran zorbalar oldu. Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı gelmiştir. Esasen son Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Eğer bu konuda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse, inanın bana gerisi gelecektir. Bu konuda elde edeceğimiz başarı ise Müslümanlar için bir dönüm noktası olacaktır. Bunun için önce biz Türkiye ve Türk milleti olarak kendimizi toplayacağız. Sonra da tüm kardeşlerimizle toplanacağız. Birbirimizle kenetleneceğiz, Allah'ın izniyle zafere yürüyeceğiz."

(Bitti)

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler