KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uzun süre seks yapmadığınızda vajinanızda neler oluyor?

    Vajina, kan ve lenfatik bakımdan zengin, ince duvarlı, genleşmiş, silindirik bir organdır. Vajinanın esneklik ve gerginliğinden sorumlu olan kolajen ve elastik bir bağ içerir. Bir kadının üreme yıllarında vajina, östrojen ile beslenir. Östrojen, duvarı daha kalın hale getirir, cinsel birleşme ve doğum sırasında gerilmeyi sağlayan kıvrımlara sahiptir. Menapoz sürecinde östrojen seviyesi düşerken duvar incelir ve daha az kıvrımı olur.

    Vajina duvarları kurur mu veya incelir mi?

    640xauto (2)

    Eğer menapoz dönemindeyseniz ve östrojen seviyeniz düşüyorsa vajina duvarı incelir, kıvrımlar düzelmeye başlar ve vajinanın gerilme kapasitesi düşer. Kurulukla beraber seks zorlaşabilir, bazen de acı verici bir hal alabilir.

    Vajinanın ıslanması ve diğer uyarı belirtileri göstermesi zorlaşır mı? Seks acı verici bir hal mi alır?

    640xauto

    Genelde hayır. Cinsel birleşme sırasında vajinal yağlanma büyük bir fenomendir. Yağlanma, vajinayı çevreleyen zengin bir kan kaynağı olduğunda ortaya çıkar. Östrojen tarafından sağlanan kan dolaşımındaki zenginlik, Bartholin bezinin sıvıyı saldığına işaret ettiği için hareket esnasındaki "ıslaklık" dan sorumludur. Birçok kişi cinsel ilişki sırasında hissedilen acının kızlık zarının gerilmesinden kaynaklandığını düşünür. Ancak kızlık zarı vajinal ilişki yoluyla açık bırakıldıktan sonra, bir kadın ne kadar süre seks yapmadığı fark etmeksizin tekrar büyümez. Bir kadının yaşayabileceği acı, kuru bir birleşmenin ardından tekrar cinsel ilişki kurma korkususundan veya endişesindenden olabilir. Korku ve kaygı vajinismusa neden olabilir ve bu da cinselliği daha az zevkli hale getirir. Kadınların acı çekmesinin bir başka nedeni de kadının rahat bir cinsel birleşme için yeterince tahrik olmaması olabilir. Bu durumlarda kayganlaştırıcı kullanmak seksi daha rahat ve eğleceli hale getirir.

    Kuru dönem, adet kramplarının yaşanmasına neden olur mu?

    iStock-494119743

    Hayır. Adet kramplarına rahimdeki kasılmalar neden olur. Rahim, adet döngüsü boyunca uzanan, içi boş armut şeklindeki kas organıdır. Rahim çok fazla daralırsa kas dokusuna oksijen girişi azaldığından ağrı oluşur. Adet ağrılarının diğer bir nedeni de, uterin miyomlar, polipler ve enfeksiyonlardır.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler