KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yabancılar tüp bebek için Türkiye’yi seçiyor

    Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, son zamanlarda Türkiye’ye sağlık turizmi için gelen turist sayısındaki artış ve bu atışın nedenine dair açıklamalarda bulundu.

    Türkiye’de sağlık turizmi bir hayli öne çıkmış durumda. Sağlık turizmi açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olan Türkiye’ye yılda yaklaşık olarak 750.000 turist geliyor. Bu veri sadece sağlık için ülkeye gelenleri kapsıyor. Bunun yanında gezmeye gelen ve geldiğinde tedavi de olan kişilerin sayısı ile sayı neredeyse bir milyona yaklaşıyor. Türkiye’de tedavi yöntemlerinin diğer ülkelere göre daha gelişmiş olması ve tedavi masraflarının daha düşük olması yabancı hastalar için Türkiye’yi cazibe merkezi haline getiriyor. Komplike ameliyatlardan dikişsiz estetik operasyonlara kadar birçok alanda son derece başarılı uygulamalara sahip merkezler sayesinde sağlık turizmi ülkemizde tatil turizmi ile yarışabilir hale geldi.

    Tüp Bebek Tedavisinin Sağlık Turizmindeki Yeri

    Türkiye’ye tedavi için gelen turistler arasında tüp bebek tedavisi olmak isteyenlerin sayısı son yıllarda bir hayli artış gösterdi. Özellikle Orta Asya ve Avrupa ülkelerinden tüp bebek tedavisi için gelen hastaların sayısı %100 arttı. Türkiye’deki tüp bebek tedavilerinin yurt dışındaki tedavilere göre %20-25 daha fazla başarı oranı sağlaması turistlerin ülkemize yoğun ilgi göstermesine neden oluyor. Amerika ve Avrupa’daki tüp bebek tedavileri Türkiye’den yaklaşık olarak 3 - 4 kat daha pahalı olduğu için birçok hasta Türkiye’ye gelmeyi tercih ediyor. Dünyada başarı oranı olarak beşinci sırada olan Türkiye, tüp bebek tedavisinde ise dünyada dokuzuncu sırada yer alıyor. Türkiye’ye 2023 yılında 1 milyon sağlık turistinin gelmesi ve bu turistlerin yaklaşık olarak 20 milyar dolar gelir getirmesi bekleniyor.

    Diğer Uygulamalar

    Türkiye’ye sağlık için gelen turistlerin birçoğu göz tedavileri için geliyor. Göz hastalıklarının yanı sıra estetik uygulamalarında da Türkiye, dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Organ nakli ve kanser tedavileri için gelen turist sayıları da geçmiş yıllara göre bir hayli artış gösteriyor. Başta Rusya olmak üzere, Libya, Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan, Kırgızistan ve Avrupa’dan her yıl birçok hasta Türkiye’yi tercih ediyor. Gelen hastaların tercih ettiği şehirlerin başında İstanbul geliyor. İstanbul’u sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa takip ediyor.

    Op. Dr. Seval Taşdemir
    ** Kadın Hastalıkları, Doğum
    ve Tüp Bebek Uzmanı
    www.fertijin.com.tr
    https://www.facebook.com/drsevaltasdemir
    https://www.instagram.com/drsevaltasdemir

    **

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler